Kriptolar:
32277
Bitcoin:
$98.125
% 4.43
BTC Dominasyonu:
%58.9
% 0.11
Piyasa Değeri:
$3.07 T
% 2.13
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 98.125
BTC Dominasyonu:
% 58.9
Piyasa Değeri:
$3.07 T

Dünyaca Ünlü 3 İsim: Altın ve Bu 2’si En İyi Yatırımlar!

Lin Asset Management Kurucusu Chen Lin, Fed’in sonunda vazgeçmek zorunda kalacağını söylüyor. Exploration Insights’ın Kurucusu Brent Cook, daha fazla ülkenin, rezervlerine altın koymaya başlayacağını öngörüyor. Kaiser Research Online’ın Kurucusu John Kaiser ise doların rezerv para statüsünü kaybedeceğini iddia ediyor. Ünlü isimlerin piyasalar ve altın hakkındaki görüşlerini okuyucularımız için hazırladık.

İşte o zaman altın çok sert bir şekilde yükselecek

Lin Asset Management Kurucusu Chen Lin, ABD ekonomisinin zaten bir durgunluk içinde olabileceğini söylüyor. Ayrıca, ikinci çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) açıklamasının en önemli gösterge olacağını kaydediyor. Chen Lin, altın fiyatının tarihsel olarak ekonomik toparlanmalara ve borsa toparlanmalarına öncülük ettiğini belirtiyor. Buna ek olarak bu sefer de farklı olmaması gerektiğini söylüyor:

Durgunluktan ne zaman çıkıyoruz? Sanırım, bir gün, Fed sonunda gözlerini kırpacak. ‘Artık böyle sıkılaştıramayız’ diyecekler. İşte o zaman altın çok sert bir şekilde yükselecek. İşte o zaman resesyondan çıkmaya başlayacağız.

Fed, enflasyon ve piyasalar

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzer Fed en son 75 baz puanlık bir faiz artışı yaptı. Lin, Fed’in faiz oranlarını enflasyonla yeterince mücadele edecek bir düzeye yükseltme yeteneğinden yoksun olduğunu söylüyor. Eski Fed başkanlarından Paul Volcker’a atıf yapıyor. Volcker, çift haneli enflasyonla mücadele etmek için 1981’de federal fon oranını yüzde 20’ye yükseltmişti. Chen Lin, şu açıklamayı yapıyor:

İnsanlar Paul Volcker’dan bahsediyor. Ama o zamana uygundu. ABD’nin 30 trilyon dolar borcu var. Faizler yükselirse, %4’e çıksa bile, faize her yıl kaç trilyon ödeyeceğimizi bir düşünün. Bunun üzerine gürültü kopacak. Dolayısıyla, ABD’nin bunu yapacağını düşünmüyorum. Ya da faiz oranının enflasyonu ezmek için gereken önemli yüksek seviyelere gidebileceğini öngörmüyorum.

“Önce altın yükselir, sonra ekonomi düzelir”

Altın, durgunluk sırasında iyi performans göstermese de, durgunluğun sona erdiğinin öncü göstergesi olabilir. Bu düşüncenin sahibi Chen Lin, şu yorumu yapıyor:

Her durgunlukta, borsadaki her düşüşte, altın her zaman ondan ilk çıkandır. Altınla ilgilenmeyen yatırımcılar için bile, altın fiyatını izlemek, önümüzdeki birkaç hafta veya birkaç ay içinde piyasanın nerede olacağına dair bir yön verebilir. Önce altın yükselir, sonra ekonomi düzelir.

“Daha fazla ülkenin, rezervlerine altın koymaya başladığını göreceğiz”

Exploration Insights’ın Kurucusu Brent Cook, emtialar için bir ‘özetleme’ aşamasına girerken, bakır, nikel ve altının sahip olunacak en iyi varlıklar olacağını söylüyor. Cook, altının son jeopolitik olaylardan fayda sağlayacağını kaydediyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya Ukrayna’yı işgal ettiğinde, ABD doları rezervlerine el konuldu. Dünyanın geri kalanı bunu gördü. Ve bence daha fazla Batılı olmayan ülkenin ABD doları yerine rezervlerine altın koymaya başladığını göreceğiz. Bu yıl içinde olacak. Dolayısıyla bunun altın için de olumlu olduğunu düşünüyorum.

“Altının gerçek fiyatının gelişeceği yer tam burası”

Kaiser Research Online’ın Kurucusu John Kaiser, Toronto’daki PDAC 2022 Konvansiyonu’nda, piyasa hakkında görüşlerini paylaştı. Kaiser, ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi statüsünü kaybetmesiyle altının yükseleceğini söylüyor. Ayrıca, Çin ve Rusya’nın bir Doğu ekonomik güç ekseni oluşturacağını belirtiyor. Bu bağlamda, şu yorumu yapıyor:

Çin-Rusya ekseninde ABD doları kullanılmayacak. ABD dolarının hegemonyasını kıracaklar. Bir gecede olan bir şey değil, siyah beyaz değil. Geçişli bir şey olacak. Ve bence altının gerçek fiyatının gelişeceği yer burası.

John Kaiser: Altın, kaos patlak verdiğinde bir ‘sigorta poliçesi’dir

Kaiser, ABD’nin otoriterliğe doğru ilerlediğini ve siyasi belirsizlik arttıkça altının güvenli bir liman olduğunu belirtiyor. Kaiser, altının “depolanan enerji” olduğunu, kriptonun ise bir “enerji yükümlülüğü” olduğunu söylüyor. Çünkü “birinin tüm bu Blockchain işlemlerini devam ettirmek için elektrik tüketmesi gerektiğini” ekliyor. Altının “kaos patlak verdiğinde” bir “sigorta poliçesi” olduğunu ifade ediyor. Ancak bunu bir para biçimi olarak görmediğini kaydediyor. Kaiser, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

Nakit değeri aniden düşen varlıkları satın almak için kolayca kullanabileceğiniz şeydir. Oysa nakit elde etmek için önce altın satmanız gerekir. Bu yüzden altın bir varlık sınıfıdır. Aslında para değil.

“ABD doları rezerv para statüsünü kaybedecek”

John Kaiser de Brent Cook gibi düşünüyor. Baskın uluslararası para olan ABD dolarının rezerv para statüsünü kaybedeceğini söylüyor. Ekonomik ve siyasi gücün merkezinin Doğu’ya kaydığını ve ABD’yi geride bıraktığını belirtiyor. Kaiser, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Son otuz yıldır her şeyi yöneten, merkezde ABD doları olan küreselleşme kavramı artık dağılıyor. 2027’ye kadar Çin’in ekonomisi neredeyse Amerika’nınki kadar büyük olacak. Yakınsama tahmin edilenden daha hızlı gerçekleşiyor. Bu yüzden ülkeler renminbi ve ruble gibi diğer para birimlerinde ödeme arıyorlar. Bu, ABD dolarının hegemonyasını kıracak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir