Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.309
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.309
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Dünya Devleri Bitcoin Tahminlerini Duyurdu: İşte Hedefler!

Bitcoin (BTC) fiyatı geçen yıl yükseldi ve lider kripto toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlık arasına girdi. Bu durum Bitcoin’in, Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America, UBS ve Citigroup gibi bankalardaki analistlerin görmezden gelemeyeceği kadar büyük olduğu anlamına geliyor. Dünya devi bankaların değerlendirmelerini ve tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Bankaların lider kripto paraya bakışı ne yönde?

Bu Wall Street devlerinden ikisi, 815 milyar dolarlık kripto para birimi için uzun vadeli boğa fiyat hedefleri belirliyor. Goldman’ın küresel FX ve EM stratejisinin eş başkanı Zach Pandl, Bitcoin’in sonunda 100.000 dolara ulaşması için bir yol çizerken, JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Kasım ayında bankanın yüksek profilli 146.000 dolarlık hedefini yeniliyor.

Bu arada Bank of America, kripto para alanının artık basitçe ‘göz ardı edilemeyecek kadar büyük’ ​​olduğunu savunuyor ve Ekim 2021 raporunda dijital varlıkları kapsamına aldığını belirtiyor. Stratejist Alkesh Shah, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Kripto tabanlı dijital varlıklar tamamen yeni bir varlık sınıfı oluşturabilir. Dönüştürücü Blockchain teknolojisinin, dijital varlıkların ve henüz oluşturulmamış binlerce merkezi olmayan uygulamanın nasıl olabileceğini kestirmek zor.

Ancak bazı finansal kurumlar, Bitcoin üzerinde henüz ayı eğilimini koruyor. 2,6 trilyon dolarlık varlıkları yöneten İsviçre bankası UBS, ProShares’in Bitcoin ETF’si gibi daha sofistike yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesinden sonra bile kripto para birimlerini tamamen spekülatif olarak görüyor. Bankanın baş yatırım görevlisi Mark Haefele liderliğindeki bir ekibin değerlendirmesi şu yönde:

Kripto paralara ve token’leri doğrudan satın almayı yalnızca riske toleransı yüksek yatırımcılar için uygun görüyoruz. Dijital varlıkları destekleyen teknolojiler için potansiyel görürken, kripto paraları spekülatif olarak görmeye devam ediyoruz.

Dev bankaların Bitcoin fiyat tahminleri ve nedenleri

Goldman Sachs stratejistleri, altının piyasa payını bir ‘değer deposu varlığı’ olarak almaya devam ederse, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşabileceğini söylüyor. Bu durum, analistler Bitcoin’in volatilitesinin çekici bir alternatif haline getirmek için önemli ölçüde gerilemesi gerektiğine dikkat çekse de, daha fazla yatırımcının enflasyona karşı bir önlem olarak Bitcoin satın alacağı fikrine atıfta bulunuyor. Zach Pandl, yakın tarihli bir notta, şu tahminini paylaşıyor:

Bitcoin’in piyasa payı, büyük olasılıkla dijital varlıkların daha geniş bir şekilde benimsenmesinin bir yan ürünü olarak ve muhtemelen Bitcoin’e özgü ölçeklendirme çözümlerinden dolayı zamanla artacak. Bitcoin’in ‘değer deposu’ piyasasındaki payı önümüzdeki beş yıl içinde %50’ye yükselirse, fiyatı 100.000 doların biraz üzerine çıkacaktır.

Zach Pandl, dijital varlık piyasalarının Bitcoin’den çok daha büyük olduğunu belirtiyor. Ancak piyasa kapitalizasyonunu altınla karşılaştırmanın, Bitcoin getirileri için makul sonuçlar vermesi adına parametreler koymaya yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Zach Pandl, Bitcoin’in 700 milyar dolarlık piyasa değerinin, ona ‘değer deposu piyasasının’ %20’sini verdiğini tahmin ediyor. Notunu yazdığından beri kripto para birimleri geri döndü, bu da Bitcoin’in piyasa değerinin şimdi 800 milyar doların biraz üzerinde olduğu anlamına geliyor.

JPMorgan, yatırımcıların kripto varlığını giderek altına dijital bir alternatif olarak gördüklerini savunuyor ve Kasım ayında 146.000 dolarlık uzun vadeli fiyat hedefini yeniliyor. Nikolaos Panigirtzoglou’ya göre, Eylül/Ekim 2021’de yatırımcılar arasında enflasyon endişelerinin yeniden ortaya çıkması, Bitcoin’in enflasyondan korunma amaçlı kullanımına olan ilgiyi yenilemiş görünüyor. Stratejist, şu açıklamayı yapıyor:

Altına yapılan finansal yatırımın ne kadar büyük olduğu düşünülürse, ‘alternatif’ bir para birimi olarak altının bu şekilde dışlanması, uzun vadede Bitcoin için büyük bir yükseliş anlamına geliyor.

Ancak JPMorgan’ın müşterileri, Bitcoin’in bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağından şüphe duyuyor. 47 müşteriyle yapılan yakın tarihli bir anket, %41 dijital varlığın yıl sonuna kadar 60.000 dolar olmasını beklediklerini ve sadece %5’inin bu sefer 100.000 doları geçeceğini tahmin ettiğini gösteriyor.

Citigroup analistleri ise, Bitcoin’in Aralık 2021’e kadar 318.000 dolara ulaşacağını öngören 2020 tarihli bir notla birlikte yatırımcıların dijital varlıklara olan ilgisini önemli ölçüde abartmış görünüyor. Bankanın FX teknik başkanı Tom Fitzpatrick ayrıca Bitcoin’i ’21. yüzyıl altını’ olarak nitelendiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir