Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.486
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.486
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Dünya Altın Konseyi Uyardı: Altın’da Düzeltme Olabilir!

Güvenli liman talebi, altın fiyatlarını üç ayın en yüksek seviyesine çıkarıyor ancak uzmanlara göre artan jeopolitik gerilimler değerli metalde sürdürülebilir bir teklif yaratacak.

Altının portföylerdeki yeri “hayati”

Pazartesi günü editör Neils Christensen, Blue Line Futures’ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible ile bir podcast kaydetti. Konuk, Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) baş piyasa stratejisti John Reade idi. Üçlü, küresel pazarın sağlığı hakkında konuştu. Reade, güvenli liman talebinin değerli metal için olumlu olduğunu, ancak çatışmanın hızla çözülmesi durumunda fiyatların keskin bir düzeltme görebileceğini söyledi. Reade, kısa vadeli fiyat volatilitesine bakmak yerine, Dünya Altın Konseyi’nin araştırmasının altının her tür portföy için hayati bir çeşitlendirme rolü oynadığını gösterdiğini söyledi. Uzman, şu ifadeleri kullandı:

Birleşik Krallık, Avrupa ve Avustralya, Rusya ve Singapur’da altındaki stratejik yatırım durumlarını inceledik. Bu ülkelerin her biri için tipik bir portföyde olabilecek varlıkları karşılaştırdığımızda, çok benzer sonuçlar gördük. Portföyünüzde yüzde 4 ile belki daha yüksek yüzde 10’u arasında bir yerde altının bulunması, riske göre düzeltilmiş getirileri artırmak için en uygun görünüyor.

Altın piyasası iyi bir yerde mi?

Yorumlar, borsada işlem gören ürünlere yönelik yatırım talebinin fiziki talebin gerisinde kalması nedeniyle geçen yıl altının ilginç bir eğilim görmesi üzerine geldi. WGC, altın piyasasına ilişkin yıllık analizinde, ETF’lerden 173 ton altının tasfiye edilmesi nedeniyle değerli metale yönelik fiziksel talebin 2021’de yüzde 10 artarak 4.021 tona yükseldiğini bildirdi.

2022’nin geri kalanına bakıldığında Reade, Fed’in bu yıl yedi kez faiz oranlarını artırabileceği ihtimaliyle karşı karşıya olsa bile altın piyasasının iyi bir yerde olduğunu düşündüğünü söyledi.  “Bence önümüzdeki iki aydan iki yıla kadar piyasalarda çok ilginç zamanlar geçireceğiz,” ifadelerini kullandı. Altın ve Bitcoin’e gelince, Reade iki varlığın tamamen farklı olduğunu söyledi. Kripto para birimleri bir portföyün getirisini iyileştirirken, aynı zamanda risk ve volatilite de eklediğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir