Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.604
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.604
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Draken Coin Nedir? DRK Nasıl Alınır?

Draken Coin nedir? Draken Coin (DRK), staking ve borç verme gibi çeşitli merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetlerini bünyesinde barındıran bir kripto para borsasıdır. Bu makalede Draken nedir, ne sunar, DRK coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Draken nedir?

Draken, DRK Chain tarafından piyasaya sürülmüş bir merkeziyetsiz borsadır (DEX). DRK Chain, DEX’in yanı sıra, Bsocial isimli eşler arası bir sosyal medya platformu ve Binemon isimli NFT tabanlı bir Blockchain oyununa da sahiptir. Ağ içerisinde oyun, sosyal medya ve borsa birbiriyle entegre bir biçimde çalışmaktadır. Draken; kripto para ticareti ve çeşitli DeFi hizmetlerine erişim amacıyla kullanılır. DEX, Proof-of-Stake iyileştirilmiş bir versiyonu olan Proof-of-Honor konsensüs mekanizmasını kullanır. Bunun yanında borsanın, DRK coin isimli yerel bir kripto para birimi bulunur. DRK, kullanıcıların borsa içerisinde çeşitli ürün ve hizmetlere erişmesini mümkün kılar.

Draken borsasında kullanıcılar kripto para ticareti yapabilir. Oldukça hızlı bir biçimde çalışan DEX, varlık transferi gibi işlemleri kısa bir süre içerisinde onaylar, bu tür işlemler karşılığında ödenen ücret ise oldukça düşüktür. Kullanıcılar, borsanın DeFi hizmetlerine erişebilir. Bu hizmetler arasında staking ve borç verme öne çıkar. Borsa kullanıcıları, likidite staking yoluyla pasif gelir elde edebilir. Bu, varlıkların önceden belirlenmiş bir sürede kilitlenmesi sonucunda token ödülleri kazanılabileceği anlamına gelir. Borç verme ise geleneksel borçlanma mantığına oldukça benzer. Kullanıcılar, tokenlerini likidite havuzu üzerinden diğer kullanıcılara borç olarak vererek faiz geliri elde edebilir. Ayrıca platform, kimliğini gizli tutmak isteyen kullanıcılar için DaRK protokolünü geliştirmiştir. Kullanıcılar, bu protokolü aktif hale getirerek tamamen anonim bir biçimde işlem gerçekleştirme özgürlüğüne sahiptir.

DRK coin nedir? Ne için kullanılır?

DRK coin, Draken merkeziyetsiz borsasının yerel kripto para birimidir. Tokenin maksimum arzı, 4,48 milyar adet olarak sınırlandırılmıştır. Bu, tokenin deflasyonist olduğu anlamına gelir. DRK, blok zinciri içerisindeki borsa ve diğer ürünlerde çeşitli kullanım durumlarına sahiptir. Ancak varlığın ana kullanım yeri merkeziyetsiz borsadır.

Kullanıcılar, DRK’yi kullanarak akıllı sözleşmeler üzerinden staking yapma imkânı bulur. Platformun borç verme özelliği aracılığıyla DRK diğer kullanıcılara verilebilir. Kullanıcılar, borç verdikleri varlıklar üzerinden DRK faizi kazanır. Tokeni elinde bulunduran kullanıcılar, platformun yönetimine katılarak oy hakkı elde eder. Bunun yanında DRK sahipleri, Binemon oyunun içerisinde NFT biçimdeki dijital öğeleri satın alabilir. Yazının yazıldığı sırada DRK coin, 1,3 milyon dolar civarındaki piyasa değeri ile en büyük 5860. kripto para konumundaydı.

DRK coin nasıl alınır?

DRK coin, düşük piyasa değeri ve işlem hacmine sahip bir varlıktır. Bu nedenle, önde gelen kripto borsaları tarafından listelenmemektedir. Token, mevcut olarak MEXC, Bibox, Finexbox ve Hotbit borsaları tarafından desteklenmektedir. Draken ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir