Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.060
% 5.91
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.060
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Dolar/TL faiz kararı haftasına nasıl başladı?

Geçtiğimiz haftayı 18,58’den kapatan dolar/TL, yeni haftaya sakin başladı. Kur, gece seans açılışında 18,64’e yükselmesinin ardından 18,58 civarındaki seyrini koruyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Eylül’de 100 baz puan faiz indirimi yapması ile 18,36 rekorunu aşan dolar kurunda gün içi kısa süreli yükselişler olsa da fiyat yaklaşık 3 haftadır 15,58 yakınında oldukça dar bantta işlem görüyor.

Merkez Bankası Perşembe günü Ekim ayı toplantısını gerçekleştirecek. Beklenti bankasının bu ay da faiz indirimine devam etmesi yönünde olurken 100 ila 200 baz puan aralığında bir indirim kuvvetli görülüyor. Faiz indirimi yapılması durumunda TL’de faiz ve enflasyon farkının giderek açılması ve reel kaybın artması nedeniyle düşüş yaşanmaya devam edebilir.

Dolar cephesinde ise olumlu istihdam ve yüksek enflasyon oranlarının ardından Kasım’da Fed’in 75 baz puan oranında faiz artışı yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen haftayı yükselişle kapatan dolar endeksi, yeni haftaya 113 üzerinde başladı.

Bu hafta küresel tarafta İngiltere’de vergi planının getirdiği kaos etkili olmaya devam ediyor. Maliye Bakanının ardından Başbakanın da istifa etmesi gündemde ve bu yöndeki haber akışı oynaklığı artırıyor. Öte yandan Rusya ve Ukrayna savaşında tansiyonun giderek artması da jeopolitik risk fiyatlaması yaratıyor.

Yoğun haftada içeride faiz kararı, dışarıda ise İngiltere siyaseti ve Rusya – Ukrayna savaşındaki güncel durum haftanın en önemli başlıkları olarak izleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir