Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.814
% 2.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.814
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Dogwifhat (WIF) PEPE’yi Geçerek En Büyük 3. Meme Coin Oldu!

Dogwifhat (WIF), Cuma günü erken saatlerde 4 dolar seviyesine geldi, ancak genel olarak hareketsiz piyasada meme coin sektörü geriledi.

Bitcoin (BTC) stabil bir seyir izlerken, Solana tabanlı dogwifhat (WIF) öncülüğündeki meme coin’ler ABD, Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde yaklaşmakta olan uzun hafta sonu öncesinde kategori lideri olarak ikinci gün de yükseldi.

Bitcoin, Cuma günü Asya sabah saatlerinde 70.000 dolar civarında işlem gördü ve son 24 saat içinde neredeyse değişmedi. Ether (ETH), Solana’nın SOL’u ve Cardano’nun ADA’sı %1 düşerken, Bitcoin Cash (BCH) Perşembe günkü rallisini sürdürerek %4 değer kazandı.

CoinGecko verileri, meme coin kategorisinin ortalama %8 yükselerek, merkeziyetsiz finans (DeFi), yield farming ve borsa token’ları gibi daha ciddi alanları geride bıraktığını gösteriyor.

Meme coin’lerin yükselişi, Perşembe günü sosyal uygulama X’in yaklaşmakta olan bir ödeme hizmetinde DOGE kullanılacağına dair spekülasyonlar ortasında başladı, ancak şirket herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

DOGE’yi takip eden vadeli işlemlere yatırımlar rekor seviyeye ulaşarak, 2 milyar dolara yükseldi. Bu durum, gelecekteki fiyat oynaklığı beklentilerini ve uzun pozisyonlara doğru bir eğilimi gösteriyor.

FLOKI ve WIF gibi köpek temalı token’lar, DOGE heyecanından potansiyel fayda sağlayanlar olarak ortaya çıktı. WIF, Perşembe günü 4 dolar barajını aşarak piyasa değeri açısından en büyük 3. meme coin olma unvanını Pepecoin’den (PEPE) aldı.

Ancak bazı analistler, Bitcoin ve Ether’deki fiyat hareketlerinin yorulma belirtileri göstermesi nedeniyle yakın zamanda elde edilen kazançlarda bir geri çekilme olabileceği konusunda uyarıyor.

Singapur merkezli QCP Capital, Cuma günü Telegram yayınında yaptığı açıklamada, “Q1’deki fiyat rallisi çok hızlı oldu ve yorulma belirtileri görülüyor. ETH risk ters çevirmeleri, aşağı yönlü eğimli (-%8) olarak gerçekleşiyor, bu da bazı yatırımcıların korktuğuna işaret ediyor. Fonlama oranları ve forward’lar ise hala çok yüksek, bu da spekülatörlerin kaldıraçlı uzun pozisyonlarını korumak için hala yüksek fiyatlar ödediği anlamına geliyor” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version