Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.006
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.006
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dogecoin Mucidinden Piyasa Yorumu: Bazı Kartlar Düşüyor!

Kripto para piyasasının son çöküşünde yaşananlar çok konuşulacak gibi görünüyor. Kriptonun atası sayılan Bitcoin’in parodisi Dogecoin (DOGE) kurucularından Jackson Palmer, kriptonun House of Cards (Kartlardan Ev) olduğunu söylüyor.

Dogecoin mucidi Palmer: Kartlardan Ev’den bazı kartlar düşüyor!

Dogecoin kurucu ortağı Jackson Palmer, Avustralya televizyon paneli “The Project”e bir röportaj verdi. Palmer, en son durumu itibarıyla kripto para birimlerini kartlardan bir eve benzetti. Dahası Dogecoin mucidi, bazı kartların düştüğünü söylüyor:

Bunun altındaki bazı kartlar düşmeye başladı.

Peki en son fiyat düzeltmesi kripto para birimlerinin sonunu bu işaret ediyor? Jackson Palmer bunu kesin bir şekilde söylemek için “çok erken” olduğunu kabul ediyor. Ayrıca Palmer, merkezi olmayan finansın (DeFi) aslında kripto çöküşünün altında yatan neden olduğunu belirtiyor. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere DeFi protokolü Celcius Network’da yaşananlar son günlere damgasını vurdu.

Dogecoin’in kurucu ortağına göre, DeFi’de gerçek olamayacak kadar iyi faiz oranları sunanlar var. Bu da kullanıcıların fonlarıyla kumar oynamak demek. Bu yüzden bu altcoin projelerinin, kripto para birimlerinin çöküşünün nedeni olarak suçlanması mümkün. Jackson Palmer, şu açıklamayı yapıyor:

Açıkçası, bunu yaparken, tüm yapmanız gereken, çökmek için üzerine bahse girdiğiniz şeylerden biridir. Sonra her türden zincirleme reaksiyonu başlatır.

“Kripto para birimlerinin hiçbir değeri yok!”

Jackson Palmer, sıkı düzenlemeler nedeniyle kripto para birimlerinin hiçbir değer önerisine sahip olmadığına inanıyor. Geçen Kasım ayında toplam kripto para piyasa değeri 3 trilyon dolara yaklaştı. Bununla birlikte, Dogecoin kurucu ortağı, kripto para için özel bir kullanım durumu görmüyor. Çünkü Palmer, “Bu günlerde elektronik bankacılığı kullanmak oldukça kolay” diyor.

Avustralyalı yazılım geliştiricisi, devam eden çöküşün insanlar için bir “uyandırma” çağrısı olacağını umuyor. Coinmuhendisi.com haberlerinden hatırlayacağınız üzere Jackson Palmer, daha önce de ağır eleştiriler yaptı. DOGE mucidi, kripto para birimlerinin dolandırıcılıkların kolaylaştırıcısı olduğunu belirtti.

Ayrıca Jackson Palmer, sosyal medyada Tesla CEO’su Elon Musk ile boynuzları tokuşturdu. Tesla CEO’su Dogecoin’in popüler hale gelmesinde önemli bir rol oynadı. Buna ilaveten yaptığı Twitter paylaşımlarıyla DOGE’ye bir hayli pompa yaptırdı.

Basın zamanında piyasada 10. sırada olan Dogecoin, günlük bazda %2,79 düşüşle 0,05951 dolardan işlem görüyor. DOGE, geçen Mayıs ayında elde ettiği rekor zirvesinden %92 gibi büyük bir düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir