Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.040
% 6.32
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.040
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dogecoin Mucidinden Epik Tahmin: Patlamaya Hazır!

2013 yılında yılında piyasa sürülen dünyanın ilk meme coin’i Dogecoin’in mucidi Billy Markus, DOGE fiyatının son yükselişini değerlendirmek için Twitter’ı kullandı. Yazım sırasında Dogecoin, 0.15 dolar direncinin hemen altında 0.1493 dolardan işlem görüyor. Gün içinde 0.15 doları kısa süreliğine aştıktan sonra satıcılardan kurtulamadı. Gelin, Billy Markus bugün DOGE hakkında neler söyledi hızlıca göz atalım.

Billy Markus: Dogecoin, eski arkadaşı 0,15 dolarla flört ediyor

2021’in Mayıs ayında Dogecoin, ATH seviyesi 0,7376 dolara yükseldi, ancak 1 dolar psikolojik direncine ulaşamadan bölgeye veda etti. Gün içinde attığı tweet’lerde Billy Markus, Dogecoin’in trendi tersine çevirebileceğini, hatta tekrar yükselişe geçmeye hazır olduğunu söyledi:

Oooh. Birkaç saattir bakmadım. Trend dönüşü için hazırım. Pozitifliği tekrar hissetmek istiyorum. İyimser olmak, her an her şeyin patlayacağını varsaymaktan çok daha keyifli.

ATH seviyesi 0,7376 dolara da değinen Markus, DOGE’nin bu seviyelerde oldukça kısa ömürlü olduğunu hatırlattı. 2021’e göz attığımızda Dogecoin, Elon Musk etkisiyle ulaştığı 0,7376 dolar zirvesinden bu yana düşüşte, bazı küçük toparlanma belirtileri veriyor ancak kazançlarını tekrar iade ediyor. Bu yerel zirvelerden biri, DOGE’nin 20 Ekim’deki 0,3 dolara teması. Meme coin devi o zamandan beri bu seviyeye tekrar ulaşamadı, hatta yakınına bile gelemedi. Aşağıdaki haftalık grafikte, 2021’den bu yana Dogecoin’in görünümü yer alıyor.

Elon Musk tweet’leri

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Dogecoin, 2022’in ilk haftalarında, lider kripto Bitcoin’in bile tutamadığı bir dönüm noktasına ulaştı; elektrikli otomobil devi Tesla, ürünleri için DOGE’yi kabul etmeye başladı. Duyuru, Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapıldı ve meme coin’in fiyatı saatler içinde %30 yükseldi.

Kripto para piyasasının boğa koşusunu ateşleyen gelişmelerde Bitcoin, Tesla’nın ödeme yöntemi listesine eklenmişti, ancak şirket PoW madenciliğiyle ilgili çevresel sorunlar nedeniyle işlemleri geçici süreliğine askıya aldı. Elon Musk, Bitcoin’in madenciliği yarı yarıya temiz enerjiye geçerse işlemlerin tekrar açılacağını söylüyor. Ek olarak, 24 Mayıs 2021’de Musk, Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle konuştuğunu söyledi ve BTC fiyatı dakikalar içinde %17 yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir