Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.042
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.042
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dogecoin Mucidinden Binance CEO’suna Kripto Dersi!

Dogecoin kurucusu Billy Markus, Binance CEO’su CZ’ye kripto tarihi hakkında ders verdi. Sempatik atışma, CZ’nin yakın tarihli bir tweet’te yaptığı espriden kaynaklanıyor.

Dogecoin kurucusundan Binance CEO’suna kripto dersi

Dogecoin kurucusu Billy Markus, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun ünlü Dogecoin hakkında Twitter’daki gönderisine dikkat çekti. Zhao, HODL kelimesinin aslında “Sevgili Hayat İçin Bekleyin” (Hold On for Dear Life) anlamına gelen bir kısaltma olduğunu varsaymıştı. Dogecoin kurucusu Billy Markus’da, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birinin CEO’sunu düzeltmek için cevap verdi.

Piyasadaki en popüler meme coin’in kurusuna göre, HODL’un kökenleri, kripto bugün gördüğümüz benimseme seviyelerine ulaşmadığında kripto ve Bitcoin meraklıları için bir sığınak olan Bitcointalk forumundan geliyor.

“GameKyuubi” adlı kullanıcı, bundan neredeyse 10 yıl önce, kripto paraları trade etmek yerine neden tutmayı (HODL) seçtiğini anlatan uzun bir yazı paylaşmıştı. Markus’a göre, gönderiyi yazan kullanıcı yazının yazıldığı sırada sarhoştu. “hold” kelimesini “i am hodling”- tutuyorum olarak yanlış yazdı. Böylece “hodling” kelimesi daha sonra bir yatırım stratejisi olarak kullandı. Markus, CZ’ye yanıt olarak paylaştığı aşağıdaki forum yazısında HODL’un kelime anlamı için tarih dersi veriyor.

HODL ne demek?

HODL yapmayı seçen yatırımcılar, fiyat düşüşlerden kaçmaya çalışmaz ve aktif olarak al-sat yapmaz. HODL stratejisini takip eden tek işlem satın almaktır. Stratejinin etkinliğine gelince, bir yatırımcı 2013’te 100 dolar değerinde BTC satın almış ve şimdiye kadar tutmuş olsaydı, son ATH’de neredeyse 50.000 doları olacaktı. Yazım sırasında, Bitcoin 29,194.54 dolardan işlem görüyor ve yine de 30.000 dolarlık psikolojik fiyatın üzerine çıkamıyor.

Dogecoin kurucusu, kriptoların %95’ini “dolandırıcılık” olarak nitelendiriyor, Elon Musk tepki gösteriyor

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz yakın tarihli bir diğer gelişmede, Billy Markus kripto para projelerinin %95’inin dolandırıcılık olduğunu iddia etmesinden sonra yeni bir tartışma başladı. Elon Musk ise bu tweet’e gülen bir emojiyle cevap verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir