Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.393
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.393
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dogecoin Mucidi Anlattı: Kripto Kışının Etkileri Ne Olacak?

2013 yılında Jackson Palmer ile Dogecoin (DOGE)’i kuran BT mühendisi Billy Markus, mevcut ayı piyasasını yorumlamak için Twitter’ı kullandı.

Dogecoin kurucusuna göre kripto kışı yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Billy Markus, Twitter’dan topluluğun kripto kışını nasıl karşıladığını ve nasıl etkilendikleri hakkında fikirlerini paylaşıyor. Dogecoin kurucusu, ayı piyasasının uzun bir süre sürebileceğini söylüyor.

“İnsanlar kriptoyu anlamaya başlıyor”

Markus’un tweet’leri biraz alaycıydı. İnsanların sadece kripto kışları sırasında “gerçekte kriptonun ne olduğunu anlamaya başladıklarını” söyledi. Bu “gerçekleşmelerin” her zaman Bitcoin’in kolayca izlenebilir olması, borsaların merkezi ve güvensiz olması gibi temel bilgiler olduğunu ekledi.

Ayrıca, insanların kripto kazançları için “aşırı açgözlülükten” etkilenmeyi bıraktıklarında, kafalarında kripto piyasası hakkında daha rasyonel bir resme sahip olma eğiliminde olduklarına inanıyor. Ancak, yatırımcılar genellikle “aşırı mantıksız inançtan” ​​”aşırı mantıksız nefrete” geçerler. Daha önce Billy Markus, mevcut ayı piyasasının kabaca dört yıl süreceğine inandığını tweetledi.

Dogecoin kurucusu ayının 4 yıl süreceğini söylüyor

Kripto para piyasası Kasım ayında zirve yaptıktan sonra yaklaşık 6 aydır düşüşte. Ayıların galibiyeti, Terra çöküşü ve bir dizi makro ekonomik faktörün ağırlaşmasıyla netleşti. Daha sonra, Binance CEO’su CZ’de dahil topluluğun yakından takip ettiği isimler ayı dönemleri hakkında tecrübelerini paylaştı. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, dikkat çeken tahminlerden biri Dogecoin kurucusu Billy Markus’dan geldi. Haziran ortalarında Markus, ayı piyasasının 4 yıl süreceğini tahmin etti.

Bu kripto satışının “hızlı ve agresif” olup olmayacağı ve güçlü bir sıçrama ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağı sorulduğunda, Markus, küresel ekonominin korkunç durumunu gerekçe göstererek aynı fikirde değildi. Bir önceki kripto kışı da kabaca dört yıl sürdü. Detaylı olarak, Ocak 2018’de başlayıp Bitcoin’in Nisan ayında ATH seviyesi 63.500 dolara ulaştığı ve ardından Kasım ayında yaklaşık 69.000 dolara yükseldiği 2021’e kadar ayı piyasasındaydık.

Ayı piyasası modelleri

Her kripto boğa koşusu çeşitli nedenlerle bir öncekinden farklıdır. Ancak, aşağıdaki grafikte göründüğü üzere iki ayı piyasası da tipik olarak benzer bir yol izledi.

2014/15 ayı piyasası:

Şimdi 2018/19 ayı piyasası:

Bir sonraki döngü başlangıcına gelince aynı modeli açıkça görüyoruz. Fiyat nihayet önceki zirveden beri direnç olarak hareket eden trend çizgisinin üzerine çıktı. Daha sonra bu seviyenin yanından geçti ve sonunda kırılım gerçekleşti. Böylece, bir sonraki döngü uygun şekilde başlıyor. Bu trend çizgisinin ayı piyasasının bittiği anı dikte etmemesi, yeni döngünün resmen başlamasından önemli değildir. Arada, tipik olarak Ocak 2015 ve Mart 2020 gibi dönemler ansız ayı teslimiyetine yol açmaktadır. Kimsenin piyasanın gerçekte nerede olduğundan emin olmadığı trend kırımları, kriptoların karakteristik özelliklerinden biridir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir