Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.506
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.506
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Dogecoin Mucidi 2 Altcoin İçin Uyardı: Uzak Durun!

Dogecoin (DOGE)’in kurucu ortağı Billy Markus, kripto para yatırımcılarının çoğunun, piyasa hakkındaki temel bilgilere hakim olmadığını söyledi. İşte detaylar…

Dogecoin kurucusundan kripto para yatırımcılarına eleştiri

17 Mayıs’taki bir dizi tweet’te Markus, kripto alanındaki insanların yüzde 70’inin “kesinlikle hiçbir fikrinin” olmadığını ve piyasa temellerini anlamadığını iddia etti. Markus ayrıca çoğu yatırımcının yatırım yapmadan önce pazar araştırması gibi temel faktörleri dikkate almadığına dikkat çekti. Markus, “Kripto alanındaki yatırımcıların kaçının kriptonun temellerini veya piyasaların nasıl çalıştığını anladığından bile emin değilim, ancak insanların ne dediğini okuyarak tahmin ediyorum, en az yüzde 70’inin hiçbir fikri yok” dedi.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha önce, Markus, kripto para projelerinin yüzde 95’inin, sunacak gerçek bir değeri olmayan “dolandırıcılık ve çöp”ten başka bir şey olmadığını belirtmişti. Çoğu gerçek kripto projesinin, dolandırıcılıkların varlığı nedeniyle ana akım yatırımcılarla güvenilirlik savaşları verdiğini gözlemledi.

Markus, Terra’ya da değindi: Uzak durun!

Markus, milyonlarca yatırımcının önemli miktarda para kaybetmesiyle Terra coin’inin çökmesinin ardından açıklamalar yaptı. Terra’nın kurucusu Do Kwon’u kripto sektöründen sonsuza dek ayrılmaya çağırdı. Markus’a göre, Kwon’un çöken paraları alma planı daha fazla kurbanı dolandırmak. Yatırımcılara bir tavsiye olarak Markus, farklı varlıklarla ilgili popüler çevrim içi hype’lara düşmeden temel araştırmanın önemini yineledi. Ayrıca, piyasaya planlı girmenin önemini vurgulayarak duygusal yatırımlara karşı uyarıda bulundu. Yaşananların ardından, “LUNA ve UST’den uzak durulması gerektiğini” belirtti.

Bilindiği üzere Markus, kripto pazarının durumuyla ve anlamsız projelerin yaygınlığıyla alay etmek için piyasaya sürdüğü DOGE ile önemli bir ün elde etti. DOGE’un yaratılmasının arkasındaki motivasyona rağmen, kripto para, Elon Musk gibi ünlüler de dahil olmak üzere milyonlarca yatırımcıyı kendine çekerek büyük bir başarı elde etti. Geçen yıl, DOGE, ağın sürekli gelişimi arasında en yüksek getiriye sahip varlıklar arasında yer aldı. Coin’in momentumu biraz durulmuş olsa da, son veriler hala popüler olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir