Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.850
% 3.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.850
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Dogecoin Kurucusu: Ayı Piyasası Bu Tarihte Bitecek!

Dogecoin projesinde kurucu olarak yer alan Billy Markus, ayı piyasası hakkında konuştu. DOGE kurucusu, ayı sezonunun ne zaman biteceğini ve neden devam edeceğini açıkladı. Gelin birlikte inceleyelim.

Dogecoin kurucusu: “Ayı piyasası bu tarihe kadar sürecek”

Dogecoin kurucusu Billy Markus, kripto para piyasasının içinde bulunduğu ayı piyasası hakkında bir paylaşım yaptı. Ünlü DOGE kurucusu, düşüncelerini dile getirmek için, Shibetoshi Nakamato adıyla yer aldığı Twitter’a gitti. Şakayla karışık bir biçimde paylaşılan tweet’te, Markus’un ayı piyasası hakkındaki tahminleri yer alıyordu. Buna göre Dogecoin geliştiricisi, kripto para piyasasının eninde sonunda boğaya döneceğini söyledi. Ancak, bunun biraz zaman alabileceğini de ekledi. DOGE kurucusu, ayı piyasasının bitimi için “yakın zamanda değil” yorumunu yaptı. Ardından paylaşımına devam etti ve net tarih verdi. Billy Markus’a göre ayı piyasası, ortalama dört yıl boyunca devam edecek. Markus’un paylaşımı şöyleydi:

“Kripto piyasasında her şey er geç yoluna girecek. Ancak bu, yakın zamanda olmayacak, belki 4 yıl sonra…”

Bunun ardından Dogecoin kurucusuna, mevcut kripto satışlarının hızlı ve agresif olup olmayacağı sorusu geldi. Soru, ayı piyasasının güçlü bir sıçrama ile hızlıca sona erip ermeyeceğini de içeriyordu. Ancak Markus, bu konuda karamsar bir duruşa sahipti. Aslında DOGE kurucusu, küresel ekonominin korkunç durumunun kripto piyasalarını beklenenden daha fazla etkileyeceği görüşündeydi.

Önceki ayı piyasası da 4 yıl sürmüştü

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, önceki kripto kışı da 4 yıl boyunca devam etmişti. Önceki ayı piyasası 2018’in Ocak ayında başladı. Tam 4 yıl boyunca kripto para piyasası oldukça düşük fiyatlardan işlem gördü. Ancak her kış gibi 2018 kripto kışı da sona erdi. Bitcoin, 2021’in Nisan ayında yeni ATH yaparak 63.500 dolarda işlem gördü. Ardından, 8 ay gibi kısa bir sürede, tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniden kırdı. Lider kripto para birimi 2021’in Kasım ayında 69 bin dolara ulaşarak yeni zirve yaptı. Kripto kralı BTC’nin rallisini, Dogecoin ve diğer altcoin projeleri de izlemişti. Aslında 2021’in Kasım ayında yükseliş rallisine katılmayan çok az kripto para birimi vardı.

Ancak 2022 ile birlikte işler tersine döndü. Rusya-Ukrayna savaşıyla, enflasyon oranlarının küresel ölçekte artması piyasaları olumsuz etkiledi. Emtia ve mal piyasaları gibi kripto piyasasında da düşüşler gerçekleşti. Makro faktörlerin yanında Terra’nın çöküşü, kripto fiyatlarını daha da dibe götürdü. Bununla birlikte, dijital varlıklara büyük bir güvensizliğin ortaya çıkmasına neden oldu. Şimdi, Bitcoin başka bir düşüşle karşı karşıya. Ayrıca yazı yazılırken, 22.326 dolardan işlem görüyor. Dogecoin ise, Elon Musk’ın ABD televizyonundaki çıkışı sayesinde geçen Mayıs ayında ATH yapmıştı. Şimdiyse DOGE, 0.7376 dolarlık tarihi zirvesinden yaklaşık %92 aşağıdan el değiştiriyor. Lider altcoin Ethereum ise, 1.190 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Skybridge Capital, dipten alımlarını sürdürüyor

SkyBridge Capital varlık yönetimi fonunun kurucusu Anthony Scaramucci, pazartesi günü CNBC’nin programında yer aldı. Milyarder, mevcut düşük fiyatlara rağmen, kripto para piyasası hakkında olumlu duygulara sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, sahibi olduğu varlık yönetim fonunun daha fazla Bitcoin ve Ethereum alacağını açıkladı. Ünlü yatırımcı, BTC’nin kripto piyasasının %50’sinden fazlasını oluşturduğunu gerekçe gösterdi. Ayrıca, “burada (Bitcoin’de) kaliteye doğru bir uçuş var” dedi. Scaramucci, konuşmasında yatırımcılara “sakin kalmaları ve panik yapmamaları” tavsiyesinde bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir