Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.838
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.838
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dogecoin Elon Musk’ın Yine Desteğini Kaptı: İşte Olanlar!

Dogecoin, bir kez daha Tesla CEO’su Elon Musk’ın dikkatini çekti. Musk Dogecoin’in “web69″una destek verdi. Bir Dogecoin kullanıcısı, “Wandrinstar”, yakın tarihli bir tweet’te, “Jack ve Bitcoin web5 oluşturabilirse, Dogecoin web69 oluşturabilir,” ifadelerini kullandı. Tweet, eski Twitter CEO’su ve Block’un kurucusu Jack Dorsey’in dikkatini çekti. Elon Musk’a yanıt verdi. İşte detaylar…

Dogecoin (DOGE)’de “web69” oluşturma çabası

Dogecoin üzerinde merkezi olmayan web veya “web69” konsepti hakkında görüşlerini belirten Tesla CEO’su, bir “ateş” emojisi ile yanıt verdi. “Shibetoshi Nakamoto” olarak da bilinen Dogecoin yaratıcısı Billy Markus da bu konuya yönelik yorum yaptı. Markus, “Sadece web69’da takılmak istiyorum” tweet’inde “web69” hakkında şaka yaptı. “WallStreetBets” Başkanı, yanıt olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Hâlâ web69’da mısın? Köylü. Ben web420’deyim.

Markus, ise “web420 ve web69 kardeştir, diğer tüm ağlar yalan” diye yanıtladı. Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Tesla CEO’su Elon Musk, web 3.0’dan hoşlanmama konusunda her zaman aynı gemideydiler. Aslında Elon Musk, web3 teknolojisini ezme fırsatını asla kaçırmaz.

Jack Dorsey, muhtemelen en önemli katkı olan web5’i önerdi

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, web3’e bir alternatif sunuyor. Web3’ün, kendisinden önceki web2 kadar külfetli olduğunu kanıtladığını iddia ediyor. Web2 ve web3’ün birleşmesi olduğu düşünülen Web5, Block’un yaratıcısının desteğini alıyor. Web5’in parasal katmanı ise Bitcoin üzerine inşa edilecek. Web üzerinde merkezi olmayan bir yer paylaşımı oluşturmaya yönelik önceki çabalara benzer şekilde, web5, kullanıcılara açıkça oturum açmak zorunda kalmadan uygulamadan uygulamaya sorunsuz bir şekilde geçmelerine olanak tanıyan “merkezi olmayan bir kimlik” vermeye çalışacaktır.

Kullanıcı verileri, üçüncü taraf ürün ve hizmetlerinde saklanmak yerine kullanıcılar tarafından kontrol edilecek ve onların onayı olmadan ifşa edilmeyecektir. Twitter’da geliştirme hakkında konuşan Block yaratıcısı Jack Dorsey, “Bu muhtemelen internete en önemli katkımız olacak. Takımımızla gurur duyuyorum,” ifadelerini kullandı. Bu anlamda Dorsey, merkezi olmayan finans (DeFi), Blockchain tabanlı platformlar ve risk sermayedarları (VC) tarafından desteklenen Web3’ün ölümünü ilan etti. VC’leri bir anlatı oluşturmak ve finansal faydalar elde etmek için Web3’ü kullanmakla suçlandı.

Block’un web5 ürünü, merkezi olmayan kimliklerden (DID), merkezi olmayan web node’larından, kendi kendine egemen kimlik hizmetinden ve kendi kendine egemen kimlik SDK’sından oluşacaktır. Web5 platformunu destekleyecek DID bağlantısı ION’a işaret ediyor. Şu anda Block’un Merkezi Olmayan Kimlik ekibinin bir parçası olan Daniel Buchner tarafından geliştirilen ION, Bitcoin ağı tarafından desteklenen DID’ler için ikinci katman bir çözümdür. Bu çözüm, Web5’in arkasındaki aynı vizyonla çalışır: izinsiz, açık, üçüncü taraf doğrulayıcıları olmadan.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir