Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.576
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.576
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Dogecoin, DeFi alanına adım atıyor: Dogechain için testnet başladı

Investing.com – Dogecoin topluluğu için merkezsiz uygulamalar özelliği sunacak olan Dogechain için testnet başladı.

Dogechain test ağıyla birlikte geliştiriciler, yeni özelliklerin ağda nasıl etkileşime gireceklerini ve merkezsiz uygulamaların ana ağda faaliyete geçmeden önce nasıl çalıştıklarını analiz edecekler. Testnete katılan kullanıcılar, dApp’leri ve çalışabilirliği test ederek katkıda sağlayabilir ve genellikle testnet katılımcılarının bu çabaları ödüllendirilir.

Dogechain nedir?

Dogechain, Dogecoin ekosistemini geliştirmek için Polygon Edge ile desteklenen EVM uyumlu bir akıllı sözleşme ağı olarak geliştirildi. Dogechain ile birlikte topluluk ekosistemde merkezsiz uygulamalar ve NFT’ler gibi varlıkları yeni nesil Blockchain ürünlerini görebilecek.

Dogecoin kullanım alanı genişleyecek mi?

DOGE sahipleri, varlıklarını Dogechain’e göndererek kripto paranın akıllı sözleşme ağı üzerindeki versiyonu wDOGE tokeni alabilirler. Dogechain ana ağının başarıyla hayata geçmesi durumunda ağda DeFi Ürünleri, NFT’ler, Blockchain oyunları ve hatta sosyal medya platformları gibi çok çeşitli faaliyetin başlaması bekleniyor. Böylelikle Dogechain’in kullanımının artması ise ağın yerel tokeni olmasından dolayı DOGE’ye olan talebi artırma durumu da söz konusu olacak.

Dogechain’de DOGE tokeninin kullanım durumu için birkaç örnek vermek gerekirse; NFT basım ve takas aşamasında işlem ücreti olarak kullanılması, DeFi ürünleriyle stake etme, ödünç alma ve verme işlemlerinde kullanılması, DAO’lara katılmak ve toplulukları finanse etmek için kullanılması gibi durumlar sayılabilir.

Dogechain ile başlayacak olan ek kullanım durumu, bir şaka kripto parası olarak ortaya çıkan Dogecoin için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Özellikle dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından desteklenerek büyüyen Dogecoin, bundan sonraki süreçte DeFi alanındaki faaliyetlerinde Elon Musk’ın desteğinin sürüp sürmeyeceği merak konusu.

DOGE fiyatı ne durumda?

DOGE, dün 0,05 dolarda dip gördükten sonra gelen taleple gün sonuna doğru yüzde 25 oranında değer artışı görerek 0,063 dolara kadar yükseldi. Gün açılışında başlayan toplu satışlarla ise kripto para 0,056 dolara kadar geriledi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir