Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.352
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.352
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Doge Yükselişte! 27 Ekim 2022

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinin sonlara yaklaşmasıyla birlikte DOGE’de de yükseliş göründü.

DOGE son 24 saat içinde CoinGecko verilerine göre yaklaşık yüzde 11,1 yükseliş kaydetti. Bu yükselişle beraber DOGE en çok yükselenler listesinde kendine yer edindi. Peki DOGE neden yükseliyor? DOGE’deki yükselişin sebebi ne? Gelin bu yazımızda beraber bulmaya çalışalım.

Doge’de Yükseliş Sürecek Mi?

Piyasanın geri kalanı son 24 saatte içerisinde fiyat düzeltmesine giderken önde gelen memecoin Dogecoin (DOGE) da önemli ölçüde ralli yaptı. Elon Musk’ın sosyal medya devi Twitter’ı satın almasının 28 Ekim’de tamamlanacağına dair haberlerin ardından, Elon Musk’ın sevdiği token’ın fiyatı o zamandan beri yükselişte.

DOGE grafiği

Zincir üstü analitik platformu Santiment’ten alınan verilere göre, 26 Ekim’deki gün içinde DOGE’nin fiyatı son on hafta içinde ilk kez 0,072 doların üzerine çıktı.

Bununla birlikte DOGE, CoinGecko verilerine göre bugün yüzde 11’lik bir yükseliş yaşadı.

Fiyattaki yükselişe ek olarak, DOGE’nin işlem hacmi ve ağda 26 Ekim’de gerçekleştirilen balina işlemlerinin sayısı da arttı. Santiment’in verilerine göre, bunlar en son Ağustos ayında görülen seviyelere yükseldi. 

DOGE’deki bu yükseliş, HODLler’larını bir miktar rahatlatmış olsa da, DOGE’nin günlük grafikteki fiyat hareketleri uyarı sinyalleri veriyor. Temel göstergeler, meme token’ın bu analizin hazırlandığı sırada aşırı satın alındığını ve bir düzeltmeye gidebileceğini gösteriyor.

DOGE’nin Göreceli Güç Endeksi (RSI), 79’luk aşırı alım bölgesinde ve nötr noktadan çok uzakta. Gösterge 24 Ekim’de 44.82’den (orta noktanın altında) ani yükselişi (aşırı alım bölgesinin derinliklerinde) 79’a yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir