Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.921
% 6.62
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.921
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

DOGE ve SHIB’i Eleştiren Kriz Kâhini’nden Çöküş Uyarısı!

2008 mali krizini tahmin etmesiyle ünlü hedge fon yöneticisi Michael Burry, yaklaşmakta olan bir tüketici durgunluğu ve daha fazla kazanç sorunu konusunda uyarıyor. DOGE ve SHIB hakkında sert eleştirileri de bulanan kriz kâhini, trilyonlarca dolarlık teşvik fonuna rağmen düşen ABD kişisel tasarruflarını ve rekor kıran kredi kartı borçlarına dikkat çekti.

Michael Burry, DOGE ve SHIB’i sert eleştirmişti

“The Big Short” yatırımcısı olan Michael Burry, daha önce Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’yu “anlamsız” olarak nitelendirmişti. Bitcoin’in ise kaldıraç üzerine kurulu hükümete karşı savunmasız bir balon olduğunu söyledi. En son açıklamalarında, yaklaşmakta olan bir tüketici durgunluğu ve ileride daha fazla kazanç sorunu konusunda uyarıyor.

Michael Burry, 2007 ve 2010 yılları arasında meydana gelen ABD yüksek faizli mortgage krizini öngören ve bundan kar eden ilk yatırımcı olarak tanınır. Cuma günü Twitter’dan yaptığı açıklamalarda yeni şunları kaydetti:

ABD Kişisel Tasarrufları 2013 seviyelerine, tasarruf oranı 2008 seviyelerine düştü – döner kredi kartı borcu, turlarında düşen tüm bu trilyonlarca nakite rağmen rekor kıran bir hızla Covid öncesi zirveye ulaştı. Yaklaşan: bir tüketici durgunluğu ve daha fazla kazanç sorunu.

Michael Burry, grafikleri ile neler söylüyor?

Burry’nin tweet’inde iki resim var. İlki, ABD kişisel tasarruflarında keskin bir düşüş olduğunu gösteriyor. Diğeri, ödenmemiş tüketici kredilerinde keskin bir artış olduğunu gösteriyor.

Yazım sırasında 11 bin beğeni alan ve neredeyse 2.5 bin retweet alan Burry’nin tweetine 476 yorum yapıldı. Birçok kişi Twitter’da Burry ile hemfikirdi ve sorunu gündeme getirdiği ve diğerlerine uyarısına kulak vermelerini söylediği için ona teşekkür etti.

Yapılan yorumlar arasında birkaç kişi “rakamlar yalan söylemez” konusunda Burry ile hemfikirdi. Bu arada, Tesla CEO’su Elon Musk, Zengin Baba Yoksul Baba Yazar Robert Kiyosaki ve Goldman Sachs’ın kıdemli başkanı ve eski CEO’su Lloyd Blankfein dahil olmak üzere, giderek artan sayıda insan son zamanlarda bir durgunluğun ya burada ya da yakın olduğu konusunda uyarılarda bulunmuştu. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Robert Kiyosaki’nin açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir