Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.366
% 3.10
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.366
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

DOGE, SHIB, SOL, BTC ve Bu 6 Altcoin İçin Trade Seviyeleri!

Rakesh Upadhyay’a göre, Bitcoin ve DOGE dahil belirli altcoinl’er, kilit direnç seviyelerini değiştirmeye çalışıyor. Ancak analist, BTC madencilerinden gelen olumsuz haber akışı ve satışların, piyasa duyarlılığını etkilemeye devam etmesini bekliyor. İlk ters Bitcoin ETF’ye giriş, olası bir dip oluşumunu gösteren karşıt bir sinyal gibi davranabilir mi? Rakesh Upadhyay, öğrenmek için en büyük 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor ve analiz ediyor.

Kripto piyasasına genel bir bakış

Kriptokoin’com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin 6 Temmuz’da 20.000 dolarlık psikolojik seviyenin üzerine çıktı. Bu da, boğaların acımasız ayı piyasasını durdurmaya çalıştığının bir işareti. Bu arada, bireysel traderlar mevcut düşüşten en iyi şekilde yararlanıyor ve bir satın alma çılgınlığı içindeler. Bunun kanıtı Glassnode verilerinden geliyor. Bir Bitcoin’den daha azına sahip cüzdanların Haziran ayında ‘tarihin en agresif oranda’ 60.460 Bitcoin aldığını gösteriyor.

Yakın tarihli bir raporda Glassnode analistleri, Bitcoin ağındaki faaliyetin “tüm spekülatif varlıkların ve piyasa turistlerinin varlıktan tamamen temizlendiğini” gösterdiğini söyledi. Bu, çoğunlukla, Bitcoin’i elinde tutanların uzun vadeli yatırımcılar olduğu anlamına geliyor.

Günlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Ancak, herkes kısa vadede Bitcoin’in beklentileri konusunda iyimser değil. Arcane Research’e göre, ‘kısa’ Bitcoin olan ilk borsada işlem gören fon (ETF) olan ProShares Short Bitcoin Strategy ETF (BITI), short pozisyonunu “geçen hafta %300’den fazla” artırdı. Şimdi analiz zamanı…

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

Bitcoin simetrik bir üçgen modeli içinde işlem görüyor. Alıcılar, 5 Temmuz’da fiyatı üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak ayılar yerini korudu.

5 Temmuz’daki Doji mum kalıbı, alıcılar ve satıcılar arasındaki kararsızlığı gösteriyor. Fiyat üçgenin üzerine çıkarsa, bu belirsizliğin boğaların lehine olması muhtemel. Bu olursa, üçgenin bir tersine dönüş modeli olarak hareket etmiş olabileceğini önerecektir.

BTC’nin daha sonra 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (25.324 dolar) ve ardından 26.490 dolarlık model hedefine doğru yükselmesi mümkün. Fiyat mevcut seviyeden düşerse ve üçgenin destek çizgisinin altına gerilerse bu hipotez yanlış olur. Bunun, fiyatı 17.622 dolardan kritik desteğe çekmesi olası. Bu destek çökerse, bir sonraki durak 15.000 dolar olabilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 5 Temmuz’da 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (1.186 dolar) üzerinde bir ralli girişiminde bulundu. Ancak ayıların başka planları vardı. Son birkaç gündeki fiyat hareketi, bir mola ile tamamlanacak ve 1.280 doların üzerinde kapanacak bir yükselen üçgen modeli oluşturdu.

Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, 1.280 doların üzerinde bir kırılma olasılığı artar. Bu olursa, ETH’nin 50 günlük SMA’ya (1.500 dolar) ve ardından 1.679 dolarlık model hedefine yükselmesi mümkün.

Tersine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse ve destek çizgisinin altına gerilerse, ayıların komuta altında kaldığını gösterir. Bunun, ETH’yi 881 dolardan kritik desteğe çekmesi olası. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanışın, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcına işaret etmesi mümkün.

Binance Coin (BNB)

Boğalar, 5 Temmuz’da BNB’yi 20 günlük EMA’nın (232 dolar) üzerine çıkardı. Ancak ayılar daha yüksek seviyelerde güçlü bir meydan okuma oluşturdu. Olumlu bir işaret, boğaların fazla yerden vazgeçmemesi ve fiyatı 6 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın üzerine tekrar yükseltmesi.

20 günlük EMA düzleşti ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktaya yakın duruyor. Bu da ayıların kavramalarını kaybedebileceğini gösteriyor. Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde sürdürürse, BNB’nin 50 günlük SMA’ya (264 dolar) doğru rallisine başlaması mümkün. Öte yandan, bu seviyenin yine bir direnç görevi görmesi olası. Ancak boğalar bu engeli aşarsa, BNB’nin 183 dolarda dibe vurmuş olduğunu düşündürür.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden veya 50 günlük SMA’dan düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde satmaya devam ettiğini gösterecektir. Ayılar daha sonra fiyatı 211 dolara çekmeye çalışacak.

Ripple (XRP)

XRP, 20 günlük EMA (0,33 dolar) ile simetrik üçgen deseninin destek çizgisi arasında kaldı. Fiyat 5 Temmuz’da destek hattından geri toparlandı. Bununla birlikte, boğalar 20 günlük EMA’daki genel direnci kırmak için mücadele ediyor.

20 günlük EMA kademeli olarak düşmeye devam ediyor ve RSI negatif bölgede. Bu da ayıların üstün olduğunu gösteriyor. Satıcılar fiyatı destek çizgisinin altına düşürmeye çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, XRP’nin kritik desteğe 0,28 dolardan kayması mümkün.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden veya destek çizgisinden yükselir ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, XRP’nin üçgenin direnç çizgisine doğru yükselmesi olası. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 0,48 dolara bir rallinin başladığını gösterebilir.

Cardano (ADA)

Cardano, 20 günlük EMA (0,47 dolar) ile 0,44 dolar arasında sıkışmış durumda. Ancak bu dar aralıklı ticaretin uzun süre devam etmesi pek mümkün değil. Genellikle, dar aralıklar aralık genişlemelerine yol açar.

İlk güç işareti, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış olacak. Bunun, 50 günlük SMA’daki (0,51 dolar) önemli direncin üzerinde bir kırılma için kapıları açması mümkün. Bu olursa, ADA’nın 0,60 dolara yükselmesi olası.

Diğer bir olasılık da fiyatın düşmesi ve 0,44 doların altına gerilemesi. Bu, ayılar için bir avantaj gösterecektir. ADA’nın daha sonra 0,40 dolardan kritik desteğe kayması muhtemel. Bu seviye yol verirse ADA’nın düşüş trendine devam etmesi muhtemel.

SOL, DOGE, DOT, SHIB ve LEO analizi

Solana (SOL)

Solana, 4 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (36 dolar) üzerine çıktı. Ancak boğalar ivmeyi sürdüremedi. Ayılar, fiyatı 5 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın altına çekti.

5 Temmuz mum çubuğundaki uzun kuyruk, daha düşük seviyelerde güçlü alım olduğunu gösteriyor. Bu, hareketli ortalamaların üzerinde bir kırılma olasılığını artırır. Bu olursa, SOL’un 43 dolara yükselmesi mümkün. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanışın, psikolojik dirence 50 dolarda olası bir rallinin yolunu açması olası.

Fiyat mevcut seviyeden veya 50 günlük SMA’dan (39 dolar) düşerse ve 30 doların altına gerilerse, bu olumlu görüş kısa vadede geçersiz olur. Bunun, SOL’u 26 dolara çekmesi mümkün.

Dogecoin (DOGE)

DOGE, son birkaç gündür 20 günlük EMA (0,07 dolar) yakınında dalgalanıyor. Bu, alıcılar ve satıcılar arasındaki belirsizliği gösterir.

Orta noktanın hemen altındaki düz 20 günlük EMA ve RSI, ne boğalara ne de ayılara açık bir avantaj sağlamıyor. 50 günlük SMA’nın (0,07 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış, alıcıların üstünlüğün ilk göstergesi olabilir.

Yükseliş momentumunun 0,08 doların üzerinde bir kırılma ile başlaması mümkün. DOGE daha sonra 0,10 dolarlık psikolojik seviyeye doğru yükselebilir. Diğer bir olasılık da DOGE fiyatının mevcut seviyeden düşmesi ve 0,06 doların altına gerilemesi. Bu, ayılar için avantaj sağlayacak. Dolayısıyla DOGE 0,05 dolara kayabilir.

Polkadot (DOT)

Boğalar, Polkadot’u 4 Temmuz’da 7,30 dolardaki ani direncin üzerine çıkaramadı. Bu, fiyatın 7,30 dolar ile 6,36 dolar arasında sıkışıp kaldığını gösteriyor.

Ayıların fiyatı 6,36 dolardan aralığın desteğine çekememesi, boğaların satın almak için daha derin bir düşüşü beklemediğini gösteriyor. Bu, genel direncin üzerinde bir kırılma olasılığını artırır. Bu olursa, DOT’un 50 günlük SMA’ya (8,48 dolar) yükselmesi mümkün. Öte yandan ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması muhtemel.

Alternatif olarak, fiyat düşerse ve 6,36 doların altına gerilerse, düşüş trendinin yeniden başladığının sinyalini verecektir. DOT’un daha sonra 5 dolardan psikolojik desteğe kayması olası.

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, 5 Temmuz’da 50 günlük SMA’nın (0,00010 dolar) üzerine çıktı. Ancak mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların daha yüksek seviyelerde satış yaptığını gösteriyor. Küçük bir pozitif, boğaların fiyatın 0,000010 doların altına düşmesine izin vermemesi.

Her iki hareketli ortalama da düzleşti ve RSI orta noktaya yakın duruyor. Bu ne boğalara ne de ayılara açık bir avantaj sağlamaz. Fiyat yükselir ve 0,000011 doların üzerine çıkarsa, SHIB’in, ayıların tekrar güçlü bir savunma oluşturabileceği 0,000012 dolara yükselmesi mümkün. Boğalar, 0,000014 dolara olası bir ralli için kapıları açmak için bu engeli aşmak zorunda kalacaklar.

Alternatif olarak, fiyat düşerse ve 0,000009 doların altına gerilerse, ayıların tekrar kontrolde olduğunu gösterir. Bu, kritik desteğin 0,00007 dolardan yeniden test edilmesi ihtimalini artırabilir.

UNUS SED LEO (LEO)

LEO, hem boğalar hem de ayılar üstünlük kazanmaya çalışırken, alçalan kanalın direnç çizgisinin yakınında salınmaya devam ediyor.

Fiyat, 5 Temmuz’da 20 günlük EMA’dan (5,66 dolar) bir kez daha toparlandı. Bu, boğaların seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya devama ettiğini gösteriyor. Boğalar LEO’yu 6 doların üzerinde itip kapatırsa, yükseliş momentumunun artması mümkün. Bu olursa, LEO’nun 6,50 dolara ve ardından 6,90 dolarlık model hedefine yükselmesi olası.

Aksine, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, ayıların alıcıları aştığını gösterecektir. Bunun, LEO’yu 50 günlük SMA’ya (5,33 dolar) çekmesi mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir