Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.120
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.120
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

DOGE, Elon Musk’ın son tweet’iyle yükselişine devam ediyor

Investing.com – Dogecoin, Elon Musk’ın sabah saatlerinde Twitter t-shirt’lü shiba cinsi köpek görseli paylaşmasıyla hızlı şekilde yükseldi.

Dogecoin piyasasında Musk etkisi tüm hızıyla devam ediyor. Twitter’ın yeni sahibinin bu sabah paylaştığı tweet’in ardından DOGE fiyatı, iki saatlik zaman diliminde %17 yükselerek yatay hareket ettiği 0,12 dolar bandından hızlı şekilde 0,15 dolara kadar yükseldi.

Bilindiği Elon Musk’ın Twitter üzerinden içerik oluşturucularının gelir elde etmesine yönelik bir projesi var. Bu gelir modeli hayata geçirilirse ödeme yöntemi olarak kripto paraların kullanılması yüksek olasılık olarak gözüküyor. Bu da Elon Musk’ın Dogecoin’i benimsemesinden dolayı ödemelerin DOGE ile yapılmasının yolunu açabilir.

Elon Musk, yaptığı son paylaşımda da Dogecoin’in Twitter ile entegrasyonu konusunda ipuçları vererek DOGE topluluğunu bir kez daha coşturmuş gibi görünüyor. Diğer yandan Twitter, kripto para ile ödeme işlemleri için zaten bir altyapıya sahip. Sosyal medya platformu geçen sene Bitcoin ve Ethereum ile bahşiş verme hizmetini yayına almıştı.

Twitter’ın yeni CEO’su olması beklenen Musk, verdiği sinyallerle DOGE’nin etkin ödeme yöntemi olarak kullanılacağını ima ediyor. Bunun yanında başka bir gelir kazanma yöntemi olarak öne sürülen mavi tikli hesaplardan aylık ödeme alınmasının da DOGE ile yapılabileceği konuşuluyor.

DOGE, Twitter ile entegre olma yolunda

Başlangıçta şaka temalı olarak hayata geçirilen Dogecoin projesi, yıllarca belirli bir amaca hizmet etmeden piyasada işlem gördü. Elon Musk’ın DOGE’yi benimsemesinin ardından yeni bit boyut kazanan projenin yerel tokeni, bugün 19 milyar dolar piyasa değeriyle piyasanın en büyük 8. kripto para birimi konumunda bulunuyor.

Dünyanın en zengin insanı, daha önce de DOGE desteğini göstermek adına diğer şirketleri, Tesla, Space X, Boring Company’de bazı ürünlerin satışlarında DOGE ile ödeme almayı kabul ediyor. Şimdi ise Dogecoin’in yakın zamanda Twitter ile entegre edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

DOGE, bu sabahki sıçramanın ardından son 24 saatte %25 yükseliş kaydettikten sonra haftalık değer artışını %140’a taşıdı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir