Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.536
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.536
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

DOGE ekibi, son günlerdeki arz söylentilerine karşı açıklama yaptı

Dogecoin, geçmiş yıllarda gösterdiği performansla kripto para endüstrisinde yeni bir sektörün doğmasını sağladı. DOGE, son günlerde ise arzıyla ilgili bazı söylentilerle zor durumda kaldı. Bunun üzerinde Dogecoin geliştiricileri, resmi bir açıklama yapma gereği duydu.

Ortaya atılan söylentiler arasında DOGE arzının yüzde 30’unun tek bir yatırımcının cüzdanında bulunduğuna dair bir iddia vardı. Dogecoin ekibi, resmi web sitesinin sıkça sorulan sorular sayfasında bu konuya açıklık getirdi.

Yapılan açıklamada DOGE arzının yaklaşık yüzde 30’unun tek bir balina hesabında tutulduğuna dair iddiaların aksine bu cüzdanda bulunan kripto varlığın yüzbinlerce bireysel yatırımcıya ait olduğu açıklandı. Bu açıklamayla ekip, söz konusu kripto cüzdanının bir kripto para borsası cüzdanı olduğunu vurguladı ve DOGE’nin en büyük cüzdanlarının kripto para borsaları ve aracılık faaliyetinde bulunan şirketlere ait olduğunu hatırlattı.

Ayrıca geliştiriciler, konuya açıklık getirirken bireysel yatırımcılara, borsalardan kripto para çekme konusunda sıkça sorun yaşandığını da hatırlattı ve varlıklarını harici cüzdanlarında tutmalarının daha faydalı olacağı önerisinde bulundu.

DOGE, bilindiği gibi dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın parlattığı bir kripto para. Musk, Dogecoin tutmaya devam ettiğini söylese de son zamanlarda geçmiş yıllardaki gibi ateşli bir tanıtımlarını neredeyse bıraktı. Ancak geliştiriciler, DOGE ekosistemini canlı tutmak için çeşitli projeler oluşturmaya devam ediyor.

Dogecoin’de son durum

DOGE, genel piyasa eğiliminde 2022 yılında yüzde 60’ın üzerinde değer kaybı gördü, ancak en büyük 10 kripto para arasında kalmaya devam ederek birçok altcoin’den daha sağlam durdu.

Dogecoin, Ağustos ayına iyi bir başlangıç yaptı ve ilk yarıda yüzde 30’un üzerinde artış gördü. Ancak Ağustos ayının ikinci yarısında rüzgarın tersine dönmesiyle aylık kazanımlarını geri veren DOGE, 0,089 dolar seviyesinden sert bir düşüş gördü ve bugün 0,06 dolara kadar geriledi. Ağustos ayında yüzde 7 bandında düşüş gören DOGE, böylece Kasım 2021 döneminden bu yana düşüş trendine devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir