Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.726
% 0.33
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.726
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Do Kwon Serbest: LUNA ve LUNC Yükselişe Geçti

Karadağ mahkemesi, Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un ev hapsi şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Bu karar, LUNA ve LUNC’de %15 ve %11’lik bir artışa yol açtı.

Yaklaşık 1 yıldır Karadağ’da tutuklu bulunan Do Kwon, 22 Mart’ta ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce Kwon’un ABD’ye değil Güney Kore’ye iade edileceğine dair bir karar çıkmıştı. Fakat son açıklamalar eşliğinde Karadağ mahkemesi bu kararı askıya aldı.

LUNA ve LUNC Fiyatlarında Artış

Do Kwon hakkındaki bu hafif ceza, bağlantılı kripto para projelerinin de yükselişine yol açtı. Haber etkisiyle LUNA %15, ve LUNC %11 artış yaşadı.

Terra Luna ve TerraUSD’nin Çöküşü

Kwon tarafından geliştirilen Terra Luna ve TerraUSD, Mayıs 2022’de Terra’nın algoritmik stabilcoin’i UST ile birlikte çökmüş ve yatırımcıları milyarlarca dolar zarara uğratmıştı.

Yatırımcıları milyarlarca dolar zarara uğratan Do Kwon’un büyük bir cezaya çarptırılmaması ve hakkında çıkan bu hafif ceza kararı kripto para piyasasının tepkilerini topladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir