Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.499
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.499
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dikkat: Hacklenen Platform, AVAX ve Bu 5 Altcoin İçin Uyardı!

Cross chain protokolü Multichain, bilgisayar korsanları tarafından istismar edilen “güvenlik açığı” nedeniyle kullanıcıları 6 token için onayları iptal etmeye çağırıyor. Kayıpları önlemek için Multichain ekibi, kullanıcılara AVAX ve 5 altcoin projesinin tüm onaylarını iptal etmeyi tavsiye etti. İlgili kripto para birimlerinin listesi:

  • WETH
  • PERI
  • OMT
  • WBNB
  • MATIC
  • AVAX

AVAX ve 5 altcoin’in yatırımcıları dikkat!

Multichain (eski adıyla Anyswap), kullanıcıların onayları nasıl iptal edebileceğine dair rehberde yayınladı. Bir tweet’te firma, onayları iptal etmeden önce etkilenen tokenların hiçbirini aktarmamayı tavsiye etti. İlk olarak, Dedaub adlı bir güvenlik firması tarafından tespit edilen güvenlik açığı, ardından Multichain ekibine bildirildi. Sorun hızla çözüldü ve Multichain, V2 Bridge ve V3 Router’larının tüm kripto paralarını güvence altına alındığı açıklandı. Ancak bilgisayar korsanları bu güvenlik açığından yararlanmaya devam ediyor. Multichain toplam 445 WETH’nin (1.412.274,25 dolar) etkilendiğini bildiriyor.

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız raporda, dolandırıcıların ve saldırganların 2021’de kullanıcıları 10,2 milyar dolardan fazla zarara uğrattığı paylaşılıyor. Ancak kayıpların ardından topluluk ve güvenlik firmaları uyum sağlamak için önlemler alıyor. Güvenlik Immunefi CEO’su ve kurucusu Mitchell Amador, yakın tarihli röportajında şunları söyledi:

Blockchain ekonomisinde tamamen yeni güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına rağmen, topluluk hızla uyum sağlıyor

  • Amador’a göre topluluk, kripto paralarını güvence altına almak için “en iyi uygulamaları” dolaştırıyor.

Blockchain güvenlik firması Immunefi’nin yanı sıra, birçok kripto para odaklı güvenlik firması, kullanıcıları dolandırıcılara ve rug pull operasyonlarına karşı dikkat olmaya çağırıyor. Bu ayın başlarında Certik, Arbix Finance’i bir rug pull olarak tanımladı ve kullanıcıları projeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir