Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.212
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.212
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dikkat: Dev Altcoin, Kimlik Avı Saldırısıyla Vuruldu!

Daha önce de bildirdiğimiz gibi sanal korsanlar zaman zaman OpenSea ve Rarible gibi büyük NFT platformlarına saldırabiliyor ve kullanıcıların ve yatırımcıların kripto varlıklarını yasadışı bir şekilde ele geçirebiliyorlar. Kripto piyasalar bir dolandırıcılık uyarısı ile daha karşı karşıya kalmış görünüyor. Piyasa değeri sırlamasına göre sekizinci sırada bulunan popüler altcoin Solana (SOL) ağı kimlik avı saldırılarıyla vuruldu. Konunun detayları Coinmühendisi.com’da.

Popüler altcoin Solana tehdit altında

Solana (SOL) ağ kullanıcıları bir kez daha güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalmış görünüyorlar. WuBlockchain’e göre, Solana Ağı kullanıcıları, kullanıcılara içerik girişleri sunan ve ardından SOL’lerini çalan web siteleri şeklinde ortaya çıkan bir dizi kimlik avı saldırısına uğradı. SlowMist blockchaini güvenlik şirketinin ifade ettiği gibi, saldırganlar genellikle değiştirilemez token (NFT) kullanıcılarını ve sıklıkla airdrop kullanan ve çeşitli yarışmalara giren yatırımcıları hedefliyorlar. Sanal saldırı süreci şöyle işliyor: Scam sürecinin başında, bilgisayar korsanları, NFT açıklaması ve yarışma ayrıntılarıyla sahte bir sayfa oluşturuyor. Daha sonra, kullanıcılar web sitesine girip işlemi imzaladıktan sonra, cüzdanlarındaki tüm SOL‘ler korsanlar tarafından boşaltılır ve dolandırıcıların adresine aktarılıyor.

Değiştirilemez token (NFT) endüstrisinin, özellikle Solana (SOL) ağında, yatırımcılar için en tehlikeli yer olduğu bildiriliyor. Çünkü, alınan bilgilere göre kripto para piyasasındaki projelerin çoğu, ekosistemi daha fazla geliştirme niyeti olmadan kısa vadeli karlar elde etmeyi hedefliyor. Daha önce, birçok NFT yatırımcısı, oradaki en büyük NFT pazarı olan OpenSea’daki güvenlik sorunlarından kaynaklanan bir dizi saldırı ve istismarın kurbanı oldu. Bilgisayar korsanlarının verdiği zararın yaklaşık 1 milyon dolar değerinde olduğu dile getiriliyor.

OpenSea zor durumda

Solana (SOL) ve Ethereum (ETH) gibi ağların faaliyetlerindeki hızlı düşüş, özellikle NFT endüstrisinin perakende yatırımcılar arasındaki popülaritesinin düşmesine bağlı. OpenSea, son 30 gün içinde işlem hacminin yaklaşık %50’sini şimdiden kaybetti. OpenSea, NFT’ler için bir pazar yeri. 20 Aralık 2017’de Devin Finzer ve Alex Atallah tarafından New York’ta kuruldu.

Ethereum (ETH) ağı ise 2021 yazından bu yana en düşük ağ kullanımıyla karşı karşıya. Gas ücretleri şu anda yerel tabana ulaşıyor ve kullanıcıların 5 doların altında büyük işlemler yapmasına izin veriyor. Katman 2 ağları, 0,1 dolardan daha ucuza işlemlere izin verir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir