Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.223
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.223
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dikkat: Bu Altcoin ile İlgili Panik Oluşturacak İddialar Var!

Altcoin USDT’yi çıkaran Tether, ticari senet portföyünün yüzde 85’inin Çin veya Asya ticari senetleri tarafından desteklendiği iddialarını reddetti. Bilindiği üzere USDT, piyasa değeri ile en büyük stablecoin’dir. USDT stablecoin’in operatörü Tether, Çarşamba günü, tokenın düşük dereceli borçla desteklendiğine dair spekülasyonlara cevap verdi. İşte detaylar…

Tether, söylentileri yalanladı

Tether, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu yönde yayılan bazı söylentilerin “tamamen yanlış ve muhtemelen zaten stresli bir piyasadan ek kar elde etmek için daha fazla paniğe neden olacak şekilde yayıldığını” söyledi. Dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’nin ihraççısı, kripto para piyasasındaki keskin düşüşe yanıt olarak kripto borç verenin Pazartesi günü hesaptan para çekme işlemlerini dondurmasının ardından Celsius’un pozisyonunun tasfiye edildiğini ekledi.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçen yıl yapılan bir araştırma, Tether’in teminat olarak Bitcoin (BTC) kullanarak Celsius’a 1 milyar dolar borç verdiğini ortaya çıkardı. Tether ayrıca, Terra Blockchain’indeki en büyük yatırımcılardan biri olan kripto hedge fonu Three Arrows Capital’a borç verdiğine dair söylentileri de yalanladı. Bir rapora göre, fon şimdi 400 milyon dolarlık tasfiyeye maruz kaldıktan sonra olası bir iflasla karşı karşıya. Ayrıca, her ikisi de düşen kripto fiyatları nedeniyle bir tasfiye tufanı ile karşı karşıya olan, Celsius’a ve kripto hedge fonu Three Arrows Capital’a maruz kalmayı reddetti.

USDT’nin rezervlerinin bileşimi, uzun zamandan beri kripto piyasasında, özellikle belirsiz “ticari senet” ile ilgili sorularla ilgili bir endişe alanı olmuştur. Tether, Mart ayı sonu itibariyle mevduatlarının son tasdikinde, geçen yıl Haziran ayında 30.8 milyar dolar olan varlıklarının 20.1 milyar dolarlık ticari senet olduğunu bildirdi. Tether’in baş teknoloji sorumlusu (CTO), Twitter aracılığıyla bu rakamın bu ayın sonuna kadar 8,4 milyar dolara düşeceğini söyledi.

Altcoin, Mayıs’ta korkuyu giderdikten sonra sabit kaldı

Mayıs ayındaki bir kripto çöküşü, USDT’nin 2017’den bu yana en zayıf seviyesi olan 0,95 dolara kadar düştüğünü görmüştü. TerraUSD’nin bir haftadan kısa bir süre içinde sıfıra düşmesinin ardından, stablecoin’lere yönelik inceleme arttı. Ancak USDT, UST’den farklıdır. USDT tamamen teminatlandırılmıştır. UST, değişken varlıklar tarafından desteklendi. Bu da depegging ile, yani ABD doları sabitinden ayrılması ile sonuçlandı.

USDT, Tether’in stablecoin’in iyi durumda olduğunu iddia etmesiyle artan itfalarla da başa çıkabildi. Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, Mayıs çöküşünün zirvesi sırasında, firmanın 48 saat içinde 7 milyar dolarlık itfa işlemi gerçekleştirdiğini iddia etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir