Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.074
% 3.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.074
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dikkat: Bitcoin İçin Madenci Kapitülasyonu Bu Tarihte Bitecek!

Bitcoin (BTC) madencileri neredeyse iki aydır teslim oluyorlar. Ancak mevcut sıkışıklığın sonunun çoktan gelmiş olması mümkün. Bu, Blockchain altyapısı ve kripto para madenciliği firması Blockware’in 29 Temmuz’da en son Intelligence raporunda vardığı sonuçtu.

Verimsiz Bitcoin madencileri piyasadan çıktı

Pazar araştırması serisinin en son baskısı, madencilik ekosistemindeki değişikliklerden bahsediyor. Buna göre Bitcoin madenciliğindeki değişimler, Haziran’ın başından itibaren bir trend değişimi yaratıyor. Madencilik firması Blockware, hash şeridi metriğine göre piyasayı değerlendirdi. Firma, madenciler için “uzatılan bir süre için emekli oluyorlar” diyor. Hash şeritleri metriği, 1 Ağustos itibariyle toplam 55 günlük teslimiyetin sinyalini veriyor. Blockware, madenci teslimiyetin 7 Haziran tarihinde başladığını ve hâlâ sürdüğüne dikkat çekiyor. Madenci kapitülasyonlarının, özellikle bununla bağlantılı olduğunu not etmek oldukça önemli. Bunun nedeni, çok sayıda makinenin artık hashing yapmadığını ortaya koyması. Blockware şunları söyledi:

“7 Haziran’dan itibaren, yeni nesil madencilik donanımları, muhtemelen kamu ve özel madencilik şirketleri tarafından takıldı. Bununla birlikte, yeterince eski nesil makineler veya verimsiz aşırı kaldıraçlı madenciler kapandı. Sonuç olarak Bitcoin hash oranı ve madenci zorluğu boyut olarak azalmaya başladı.”

Madenci kapitülasyonu en geç Eylül’de sona erecek

Kargaşa, Haziran ayında 17.600 dolara ulaşmasıyla başladı. Bitcoin fiyat düşüşünün yarattığı kârlılık engelleri bunun ana nedeniydi. O dönemde BTC fiyat hareketi, piyasayı 2020’nin sonlarına geri gönderdi. Şimdi, fiyat gücünün geri döndüğüne dair işaretler ortaya çıkıyor. Bu nedenle, madenciler için daha iyi koşulların ortaya çıkma şansı artıyor. Blockware’e göre, hash şeritleri tarafından tanımlanan kapitülasyonun, yaz bitmeden sona ermesi gerekiyor. Firmanın raporu, eğer BTC yeni bir dip oluşturmazsa, kapitülasyonun Ağustos veya Eylül’de bitmesini bekliyor.

Madenci zorluğu çok aylı düşüşten kaynaklanıyor

Madencilerin forma dönmesi mümkün. Bunun için, Bitcoin’in ağ temellerindeki otomatik ayarlamalar erken sinyaller yaratıyor. Bu sinyallerin, halihazırda zincir üstünde görülmesi mümkün. Spesifik olarak madencilik zorluğu, arka arkaya üç düz aşağı ayarladı. Bunun ardından 4 Ağustos tarihinde 2 ay sonra ilk artışını yaşadı. Blockware’ye göre artış, mevcut spot fiyat seviyeleri devam ederse, %0,5 civarında mütevazı bir artış olacak. Karşılaştırma için, önceki zorluk düşüşü toplamda %5 idi.

Bitcoin fiyatı ne durumda?

Bitcoin fiyatı 2022’nin başındaki 47.000 dolarlık fiyatından neredeyse %50 düşüş yaşadı. Çok aylı düşüş hareketi, altcoin fiyatlarını da beraberinde getirdi. Sonuç olarak, birçok şirketin iflas ettiği ve projelerin ortadan kalktığı aylara tanık olduk. Şimdiyse lider kripto para birimi, 20.000 dolardan yükseldi ve 24.000 doları test etti. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere BTC, yazım sırasında 23.105 dolarda işlem görüyor ve yeni bir harekete hazırlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir