Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.643
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.643
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dikkat: Bitcoin Borsa Korelasyonu, 8 Bin Doları Getirebilir!

Geçtiğimiz birkaç aydaki Bitcoin (BTC) fiyat grafiği, düşüş görünümünden başka bir şey yansıtmıyor. Kripto para, Mart ayının sonunda 48.000 doları aşağı yönlü kırmasından bu yana sürekli olarak düşük seviyelere iniyor. Peki temel ve teknik durumlar neleri gösteriyor?

Traderlar, Bitcoin için bu faktörleri dikkate alıyor

Tuhaf bir şekilde, düzeltme yatırımcı güvenini ve risk iştahını düşürmeye devam ettikçe destek seviyelerindeki fark daha da büyüyor. Örneğin, en son 19.000 dolarlık taban çizgisi, önceki destekten neredeyse 10.000 dolar kadar uzakta. Dolayısıyla, analist Marcel Pechman’a göre, aynı hareketin gerçekleşmesi şartsa, bir sonraki mantıklı fiyat seviyesi 8.000 dolar olacaktır. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 11 Temmuz’da, tüm G20 ülkelerini içeren küresel bir finansal düzenleyici olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Ekim ayında kripto sektörü için bir öneriler çerçevesinin beklendiğini duyurdu.

FSB, uluslararası düzenleyicilerin “aynı faaliyet, aynı risk, aynı düzenleme” ilkesi doğrultusunda kripto piyasalarını denetlemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 12 Temmuz’da yaptığı yazılı bir konuşmada, İngiltere Merkez Bankası’nın finansal istikrardan sorumlu başkan yardımcısı Jon Cunliffe, kriptonun bir şekilde bittiğini ve artık bir endişe olmaması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar yatırımcılar, Celsius ve Voyager Digital üzerindeki mevduatlardan kaynaklanan toplam zararı hala çözemediler. Her iki firma da bir kurtarma planı veya iflas aramaya devam ediyor.

Olumsuz haber akışı, CME’nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri primine yansıyor. Bu veriler, uzun vadeli işlem sözleşmeleri ile normal piyasalardaki mevcut spot fiyatlar arasındaki farkı ölçüyor. Bu gösterge kaybolduğunda veya negatif olduğunda, bu endişe verici bir kırmızı bayraktır. Bu durum aynı zamanda geriye dönüklük olarak da bilinir ve düşüş eğiliminin mevcut olduğunu gösterir. Bu sabit aylık sözleşmeler genellikle hafif bir primle işlem görür. Bu da satıcıların uzlaşmayı daha uzun süre ertelemek için daha fazla para talep ettiğini gösterir. Sonuç olarak, analiste göre vadeli işlemler, contango olarak bilinen bir durum olan sağlıklı piyasalarda yüzde 0.25-0.75 primle işlem görmelidir.

BTC yatırımcılarını makroekonomik durumlar etkiliyor

Bitcoin 45.000 doların üzerindeki seviyeleri sürdüremediğinden, göstergenin Nisan ayının başından bu yana nasıl “nötr” aralığın altında kaldığı göze çarpıyor. Veriler, kurumsal yatırımcıların, henüz düşüş eğiliminde olmasa da uzun vadeli kaldıraçlı pozisyonlar açmaya isteksiz olduğunu gösteriyor. Borsa tarafından sağlanan veriler, yatırımcıların uzundan kısaya net pozisyonlarını vurgular. Her traderın sözleşmelerdeki pozisyonunun analiziyle, profesyonel traderların yükselişe mi yoksa düşüşe mi meyilli olduğu daha iyi anlaşılabilir.

9 ila 12 Temmuz arasında Bitcoin’in yüzde 11 düzeltmesine rağmen, traderlar uzun pozisyonlarını artırdı. Binance’de uzun-kısa oranı 1.13’te nispeten sabit kalırken, Huobi’deki traderlar 0.95’te başladı. Dönemi 0.93’te bitirdi. Ancak bu etki, OKX yatırımcılarının yükseliş bahislerini 1,09’dan 1,32’ye yükseltmesiyle fazlasıyla telafi edildi.

Bitcoin’in geleneksel varlıklarla korelasyonu yüksek

Analiste göre CME vadeli işlem sözleşmesinde prim olmaması, Bitcoin’in 20.000 dolarlık dirençle mücadele etmesiyle ilgili değil. Ayrıca, türev borsalarındaki en iyi trader’lar, üç gün içinde yüzde 11’lik fiyat düşüşüne rağmen uzun pozisyonlarını artırdılar. Düzenleyici baskının kısa vadede gerilemesi pek olası değil. Analiste göre aynı zamanda, FED’in bir tür ekonomik krizi tetiklemeden enflasyonu bastırmak için yapabileceği pek bir şey yok. Bu nedenle, profesyonel traderlar, Bitcoin’in geleneksel varlıklarla korelasyonu yüksek kaldığı için düşüşü satın almak için acele etmiyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir