Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dikkat: Binance’de Bitcoin İçin Girilen Teklifler Bu Seviyelerde!

Analistlere göre Bitcoin (BTC) grafiğinde 28.000 dolara varan bir fitil, birkaç haftanın en yüksek seviyelerinin umutlarını ateşliyor, ancak zayıf teklif defteri likiditesi konusunda temkinli olmaya devam ediyor.

Bitcoin hacmi daha fazla beklentiyle artıyor

Bitcoin (BTC), piyasanın satın alma desteğini hızla tüketmesiyle 26 Mayıs Wall Street açılışındaki büyük bir düşüşten toparlandı. TradingView’den alınan veriler, BTC’nin Bitstamp’ta 28.000 dolara düştüğünü gösterdi. Bu, 12 Mayıs ve Terra (LUNA) çöküünden bu yana en düşük seviye.

İlerleme, gün içinde zaten aşağı yönlü hızlandı ve bu, 24 saatlik BTC tasfiyelerini 117 milyon dolara gönderen bir likidite kapmayla sonuçlandı.

BTC tasfiye grafiği / Kaynak: Coinglass

Sonraki bir sıçramayla, Bitcoin’in yazı yazılırken işlem gördüğü 29.000 doların üzerine çıkmayı başardı. Popüler analist Michaël van de Poppe’ye göre, teklifleri doldurmak için yapılan baskın, biraz taze yukarı yön sağlamak için yeterliydi.

Analist, BTC için mevcut hedeflerinin (32.800 dolar ve 35.000 dolar) hala yürürlükte olduğunu da sözlerine ekliyor.

“Gelecekteki bir düşüş daha az dirençle karşılaşabilir”

Bu arada, teklif defteri verilerini analiz eden on-chain izleme kaynağı Material Indicators, düşük seviyelerde kalan zayıf likidite göz önüne alındığında, gelecekteki bir düşüşün daha az dirençle karşılaşabileceği konusunda uyarıyor.

“Bugün çok sayıda Bitcoin likiditesinin el değiştirdiğini görüyoruz. Her yerde bir teklif duvarı görünüyor, emiliyor” diyen Material Indicators, Binance’den bir grafik paylaşarak, durumu açıklıyor:

Şu anda artık büyük teklif duvarları yok ve 28 bin – 25 bin dolar arasında sadece ~122 milyon dolar var. Blockchain’de daha fazla BTC hareketi görmeyi bekliyorum.

BTC teklif defteri grafiği (Binance) / Kaynak: Material Indicators

“Bitcoin fiyatındaki son sıçrama, son boğa tuzağı olacak”

Yakın vadeli fiyat hareketinde muhafazakar bir bakış açısını sürdüren diğer bir analist Crypto Capo, mevcut sıçramanın, teklif defteri performansına bağlı olarak 25.000 dolara geri dönmeden önce ‘son boğa tuzağı’ olacağını tahmin ediyor.

26 Mayıs, BTC piyasalarına dönen hacim sayesinde hafta içindeki diğer işlem günlerinden sıyrıldı. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, hacmin yokluğu analistler için bir endişe kaynağı haline gelmişti.

Bitcoin’in ‘en önemli grafiği’ iyileşme umudu veriyor

Piyasa yorumcuları, ağı daha da ileriye taşıyarak, Bitcoin’deki eğilimde genel bir değişimin işaretlerini görmeye hevesli görünüyor. Popüler analist Root için bu işaretler, gün içinde uzun vadeli holder’ların (LTH’ler) davranışından geldi.

On-chain verilere göre, LTH’ler, maliyet temelli seviyelemelerinin gösterdiği gibi, sonunda BTC satışlarını yavaşlatıyor. Maliyet esası, LTH hesaplarının BTC’yi toplu olarak satın aldığı fiyatı ifade ediyor ve düştüğünde, azalan LTH çözümünü yansıtıyor. Twitter ileti dizisine yorum yapan Root, verileri ‘belki de şu anda BTC’deki en önemli grafik’ olarak nitelendiriyor ve şunları söylüyor:

Geçtiğimiz aylarda, hızla düşen LTH Cost Basis’in gösterdiği gibi, LTH kapitülasyonumuz oldu. Bir artış, LTH’lerin teslim olmayı bırakmış olabileceğinin ilk işaretidir! Not: Erken sinyal, ama sonunda trendde bir değişiklik!”

Analist, satış yapan LTH varlıklarının en tepede BTC satın alanlar olduğunu ve bu nedenle satışların onlar için kapitülasyon niteliğinde olduğunu ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir