Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.915
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.915
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Dikkat: Balinalar, Bu 2017 Altcoin’lerini Stoklamaya Başladı!

WhaleStats balina izleme platformuna göre, Ethereum balinaları, REQ, LINK, OMG ve MATIC gibi altcoin projeleri de dahil olmak üzere 2017’de popüler olan kripto para birimlerini toplu olarak satın almaya başladı.

Balinalar, eski defterleri karıştırıyor

WhaleStats’a göre, Ethereum ağındaki en büyük balinalardan “Light” adlı birisi, 2017’nin popüler altcoin projelerini satın aldı. Satın almanın hacmi 2 milyon dolar (500.000 OMG tokeni) oldu.

Daha önce altcoin’in piyasadaki cansız fiyat hareketlerine rağmen anonim balinaların bir milyon değerinde Request Network (REQ) tokeni satın aldığını bildirmiştik. Öte yandan Chainlink (LINK), 2017 dönemindeki kripto para birimlerini temsil etmesine rağmen, balinalar arasında en çok satın alınan varlıkların başında sürekli olarak yer alıyor. OMG Network (OMG) ve REQ ile karşılaştırıldığında, kripto para için sürekli olarak oynaklık ve likidite sağlandığından LINK’in grafiği daha aktif görünüyor.

Ayrıca WhaleStats’a göre, 3 Mart’ta fonlarının çoğunu Ethereum’da tutan iki büyük kripto yatırımcısının dijital zenginliklerine daha fazla kripto eklediğini duyurdu: LINK ve MATIC. Bunlardan biri, ABD’li kurgu yazarı Patrick Rothfuss tarafından yazılan Kingkiller Chronicle üçlemesinin ana karakterinden sonra adlandırılan bir Ethereum balinası olan ‘Kvothe’. WhaleStats ölçeğinde 300. sırada yer alan bu balina, 1.055.624 dolar değerinde 659.765 MATIC satın aldı.

https://twitter.com/WhaleStats/status/1499324400730091522

Balinalar neden eski altcoin projelerini satın alıyor?

Hem piyasa hem de on-chain verilere göre, uzun süredir gündemde olmayan kripto paraları satın almak için temel bir neden yok. Ancak kripto analisti Arman Shirinyan’a göre aynı zamanda OMG ve REQ gibi varlıklar dibe vurdu ve şu anda ATL’lere yakın işlem görüyor .

Analist, nispeten küçük hacimli diplerde kripto para birimleri satın alarak, yatırımcıların fonlarını güvence altına alabileceğini, çünkü oynaklık, hacim ve likidite eksikliği nedeniyle altcoin projelerinin daha fazla düşme olasılığının daha az ve yeni bir ralliye girme şansının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Benzer bir strateji kullanarak, birçok balina, Request Network tokeni birkaç gün içinde aniden %450’nin üzerinde toplandığında önemli karlar elde etti. Ancak büyümenin spekülatif doğası nedeniyle, token büyüme oranlarını koruyamadı ve hızla dibe düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir