Kriptolar:
30281
Bitcoin:
$66.449
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.65
Piyasa Değeri:
$2.40 T
% 1.29
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.449
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.40 T

Dijital Kimlikte Yenilik: Polygon Labs’tan Çıkan Privado ID

Blockchain

Polygon ID artık Privado ID olarak yeniden markalandı, dijital kimlik pazarına odaklanıyor. Privado ID, Polygon Labs’ın modüler blockchain projesi Avail’in ardından geliyor.

Polygon ID, Polygon Labs‘tan bağımsız hale gelerek Privado ID adı altında yeniden markalaştı ve hedefini Polygon ağlarının ötesine genişletmeyi amaçlıyor. Bu değişiklik, artan kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık ve yapay zeka tarafından oluşturulan içerik çağında çevrimiçi ve zincir üstü veri güvenliğine yönelik artan küresel talebi karşılamayı hedefliyor.

Privado ID, Iden3 Protokolü ve Polygon ID’nin arkasındaki ekip tarafından geliştirildi. Bu yeni kimlik çözümü, bireylerin yaşlarını, niteliklerini ve diğer detayları kişisel bilgilerini paylaşmadan doğrulamalarına olanak tanıyan kriptografi ve sıfır bilgi kanıtlarını kullanarak veri kontrolünü bireylerin eline veriyor. Ayrıca, W3C kimlik standartlarını destekleyen Privado ID, EVM uyumlu tüm blockchainlerle çalışabiliyor ve gelecekte EVM dışı blockchainleri de desteklemeyi planlıyor.

Privado ID ekibinde, Polygon kurucu ortakları CEO David Schwartz ve COO Antoni Martin, teknik danışman olarak Polygon zkEVM’nin geliştirilmesinde önemli bir isim olan Jordi Baylina ve büyüme danışmanı olarak Polygon Labs kurucu ortağı Sandeep Nailwal bulunuyor. Martin, “Gizlilik, kullanıcı kontrolü ve birlikte çalışabilirliğe odaklanan Privado ID teknolojisinin, bireyler ve kuruluşlar arasındaki etkileşim biçimini devrim niteliğinde değiştireceğine, güven maliyetlerini düşüreceğine ve kimlik hırsızlığı risklerini azaltacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ripple’ın Yeni Projesi: XRPL EVM Sidechain ile Blockchain Dünyasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kavram Kanıtları Üzerinde Çalışma

Privado ID, çok uluslu bankacılık ve finansal hizmet şirketleri ile kavram kanıtları üzerinde çalışarak, zincir üstü ve kurumsal kuruluşlarla aktif olarak iş birlikleri kurduğunu belirtti. Bu iş birlikleri, yalnızca uygun katılımcıların belirli DeFi ilkelleriyle etkileşimde bulunmasını sağlamak amacıyla birlikte çalışabilir ve uyumlu kimlik çerçeveleri geliştirmeyi hedefliyor.

Proje ayrıca, zincirler arası kimliği geliştirmek, sahte kimlikleri önlemek ve güvenilir veri yönetimi maliyetlerini azaltmak amacıyla Consensys tarafından geliştirilen Linea zkEVM zincirindeki Verax dikkat kaydıyla da entegre oldu.

Privado ID, Polygon’dan çıkan tek bağımsız proje değil. Mart 2023’te Polygon Labs’tan ayrılan modüler blockchain Avail, yakın zamanda Peter Thiel’in Kurucular Fonu tarafından ortaklaşa yönetilen bir A Serisi finansman turunda 43 milyon dolar topladı.

Privado ID, dijital kimlik ve veri güvenliği alanında devrim yaratmayı hedefleyen yenilikçi bir proje olarak öne çıkıyor. Kriptografi ve sıfır bilgi kanıtları kullanarak bireylerin veri kontrolünü ele almasına olanak tanıyan bu çözüm, blockchain teknolojisinin geleceği için önemli bir adım olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir