Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.162
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.162
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Dijital Dolar Projesinden ABD’ye Çağrı

dijital dolar

Dijital Dolar Projesi (DOP) 18 Ocak tarihinde “Exploring a U.S. CBDC”  adlı whitepaper belgesini güncelleyerek  AB’ye çağrı yaptı.

Ülkelerin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her ne kadar bazı ülkelerin merkez bankaları resmi olarak CBDC geliştirmeye çalışsa da bu alada geri kalan ülkeleri teşbik etmek amacıyla bazı projeler oluşturuluyor.

Eski Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu başkanı Christopher Giancarlo tarafından 2020 yılında kurulan Dijital Dolar projesi de bunlardan biri. Kuruluş, bilgi teknolojisi şirketi Accenture ile birlikte çeşitli pilot projeler hayata geçirdi. 2022’de Ripple, Emtech ve diğer üç kuruluşla birlikte teknik bir deney sahası oluşturdu.

DOP ABD’ye CBDC İçin Çağrı Yapıyor

DOP projesi whitepaper belgesinin yeni sürümünde merkez bankası dijital para projelerini uluslararası düzeyde incelemek istiyor. Fakat projenin odak noktası hala Amerika Birleşik Devletleri.

Whitepaper belgesinin yeni sürümünde yer alan yeni fikirler temel olarak yazarların ABD’nin CBDC araştırmaları ve liderliği konusunda geride kaldığı yönündeki uyarılarını içermekte.

Whitepaper belgesinin Mayıs 2020’deki ilk versiyonunda, aracı, toptan ve perakende CBDC’nin ” lider modelini ” tanıtmıştı. O zamandan bu yana, dünya çapındaki CBDC projeleri 35’ten 114’e yükseldi.

“ABD hükümetinin dijital küresel ödeme sistemlerinde doların kullanımını sürdürmenin yollarını değerlendirmesi ve alternatif ödeme sistemlerinin kullanımına ilişkin bir strateji geliştirmesi [zorunludur].”

ABD Merkez Bankası Ocak 2022’de yayınladığı bir raporda “CBDC’nin ancak geniş bir kamuoyu ve hükümetler arası destek bağlamında hayata geçirilebileceğini” belirtmiştir.

ABD hükümeti veya FED, henüz bir CBDC çıkartmayı düşünmüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir