Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.851
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.851
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

DICF, Dijital Varlık Yasası Çıkardı

Fasset

Dubai’nin vergiden muaf ekonomik bölgesi Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC), teknolojik gelişmelere ayak uydurmayı ve dijital varlıkların yatırımcılarına ve kullanıcılarına yasal netlik sunmayı amaçlayan yeni bir Dijital Varlıklar Yasası çıkardı.

Bu hafta başında duyurulan bu kanunun yürürlüğe girmesi, yeni bir Menkul Kıymetler Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ve mevcut mevzuatta yapılan değişikliklerle birlikte, DIFC’nin uluslararası ticaret ve finans piyasalarında gelişen teknoloji ortamına uyum sağlamasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca dijital varlık işlemlerinde yer alan paydaşlar için net bir yasal çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır.

Küresel olarak benimsenen düzenleyici yaklaşımların kapsamlı bir incelemesinin ve geçen yıl yürütülen bir kamu istişare döneminin ardından, DIFC’nin Dijital Varlıklar Yasası 8 Mart’ta yürürlüğe girdi.

Finansal hizmetleri teşvik etmek ve küresel yatırımları çekmek için kurulmuş bir yargı yetkisi olarak DIFC, BAE’nin daha geniş yasal çerçevesinden farklı olarak, İngiliz ortak hukukuna dayanan kendi hukuk sistemi ve mahkemeleri ile faaliyet göstermektedir.

DIFC Hukuk Direktörü Jacques Visser, bu mevzuatın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu mevzuatı, dijital varlıkların yasal özelliklerini mülkiyet hukukunun bir konusu olarak kapsamlı bir şekilde özetleyen ve dijital varlıkların ilgili taraflarca kontrolü, devri ve yönetimi için protokoller oluşturan ilk yasal düzenleme olarak çığır açıcı olarak görüyoruz.”

DIFC’nin mülkiyet ve menkul kıymetler yasalarını blok zinciri yeteneklerini barındıracak şekilde modernize etmeye yönelik bu hamlesinin, dijital varlık ve tokenizasyon girişimlerinde büyümeyi teşvik etmesi ve potansiyel olarak daha fazla piyasa katılımcısını serbest bölgeye çekmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir