Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.484
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.484
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Dev Tahminci Korkutan Rakamı Verdi: Bitcoin Daha Fazla Düşecek!

Guggenheim Partners’ın küresel baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) hakkında yorumlarını aktardı.  Bloomberg ile yakın tarihli bir röportajda Bitcoin’in daha da düşmeye devam edeceğini tahmin etti. İşte detaylar…

Minerd, Bitcoin (BTC)’in mevcut durumu ile dot-com balonunu benzetti

Guggenheim’dan Scott Minerd, Bitcoin hakkında pek de iç açıcı olmayan yorumlardan bahsetti. Minerd’e göre “hava daha da sönecek” ve tıpkı internet balonunun çöküşünde olduğu gibi, kimin kazanan ve kaybeden olduğunu belirleyeceğiz. Minerd, “Sistemi henüz tamamen temizlediğimizi sanmıyorum” dedi. Minerd’e göre, bir traderın bakış açısından, yakın vadede daha yüksek fiyatlar görme fırsatından yararlanmak mantıklı. Ancak bir yatırımcı olarak kripto para birimlerinin “düzenleyici bir bakış açısıyla” baskı altında olduğunu düşünüyor. Ayrıca, bunu destekleyecek gerçek bir kurumsal para olmadığını da kaydetti.

Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Bitcoin Çarşamba günü ABD FED’in 75 baz puanlık bir artışla gitmeye karar vermesinin ardından keskin bir ralli yaşadı. Kripto para birimi, merkez bankasının duyurusuna kadar yüzde 14 kadar düşmüştü. Ardından 23.452 dolara kadar yükseldi. Son ralliden bahseden Minerd, Fed’in gösterdiği kadar şahin olmayabileceğini belirtti. Aynı zamanda, Fed Başkanı Jerome Powell’ın iddialarına karşı çıkarak ABD’nin resesyonda olmadığını söylemenin gerçekten zor olduğunu söylüyor. Minerd, 8.000 dolar seviyesinin Bitcoin’in “nihai dip noktası” haline gelebileceğini tahmin etti. Ancak, yatırımcının geçmişte bazı yanlış fiyat tahminleri yaptığını göz önünde bulundurmak gerekir.

BTC kapitülasyonu bitti mi?

Bu sırada, büyük kripto para veri analizi platformu Glassnode, BTC’ye yönelik yeni verileri paylaştı. Glassnode, yeni bir analizde, Piyasa Gerçekleştirilmiş Gradyan Osilatörünü (MGRO) 14 günlük, 28 günlük ve 140 günlük zaman dilimlerinde inceliyor. Son dönem analizlerine göre Bitcoin’in aylardır bir ayı piyasasında olduğunu gösteriyor. 140 günlük MRGO, Mart 2021’den bu yana sürekli olarak daha düşük zirveler gördü. 2022’de pozitif bir değer kaydetmedi. Bu, makro düşüş piyasası dinamiğinin muhtemelen son 15 aydır yürürlükte olduğunu vurguluyor.

Mevcut genişletilmiş negatif değer rejimi, 2022’de sürekli olarak olumsuz olan fiyat performansının bir göstergesidir. Bu aşamada ayılar lehine kalmaktadır. Altta yatan eğilim, potansiyel olarak daha uzun vadeli bir toparlanmanın yürürlükte olduğunu gösteriyor. Yavaş yavaş yükselmeye devam ediyor, ancak ek süre ve iyileşme süresinin gerekli olabileceğini gösteriyor. MGRO, piyasa fiyatı ile gerçekleşen fiyat arasındaki değişim oranına dayalı olarak piyasa momentumunu sermaye girişleriyle karşılaştırır. Pozitif bir MGRO değeri yükseliş momentumunu, negatif bir MGRO değeri ise düşüş momentumunu gösterir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir