Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.956
% 1.98
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.956
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Dev Hedge Fonu, Bu Altcoin’i Sattı: Daha Fazla Boşaltabilir!

ETH’nin stake edilen bir varyantı olan stETH, bir süredir risk altında. Bu ikilinin Terra LUNA ve UST benzeri bir likidite bağı var. Şimdi ETH ve stETH’nin fiyat farkı açılırken, bazı büyük yatırımcılar yüklü miktarda altcoin satarak durumu vahimleştiriyor.

Three Arrows Capital 33 milyon dolarlık altcoin sattı

Girişim sermayesi şirketi Three Arrows Salı günü, DeFi platformu Curve’de Ethereum için yaklaşık 33 milyon dolar değerinde Lido Staked Ethereum (stETH) takas etti. Hareket, stETH fiyatlarının ikincil piyasalardaki ETH fiyatlarından daha da uzaklaşması ve DeFi tokenini teminat olarak kullanan yatırımcılara baskı yapmasıyla geldi.

Three Arrows Capital’in kurucu ortağı, CEO’su ve baş yatırım görevlisi “Su Zhu”

Three Arrows, geçen haftadan bu yana stETH satan en büyük ikinci yatırımcı. Trade firması Alameda Research, geçen hafta yaklaşık 1,5 milyar dolarlık tokeni – tüm bakiyesini– ETH ile takas etmişti. STETH’nin ETH’den farklılığı muhtemelen Curve’de de meydana gelen bu işleme bağlı. stETH, ETH’nin 1.173.96 dolarlık fiyatına kıyasla şu anda 1.103.15 dolardan işlem görüyor.

Three Arrows’un hala satacak daha fazla tokeni var

Three Arrows tarafından değiştirilen 33 milyon dolar, firmanın stETH varlıklarının önemli bir miktarını temsil ederken, kripto yorumcusu mhonkasalo’ya göre Three Arrows, cüzdanlarından birinde hala yaklaşık 22 milyon dolarlık token tutuyor. On-chain veriler, Three Arrows’un geçen aydan beri sürekli olarak stETH’yi boşalttığını gösteriyor. Risk sermayesi şirketi şimdi kazanılan ETH’yi AAVE ve Lido’daki borç verme havuzlarına aktarıyor.

Three Arrows’un stETH akibeti belirsiz olsa da, son işlemleri firmanın bu riskten kurtulmaya çalıştığını gösteriyor. Ancak Alameda ile birlikte yaptığı takaslar, Curve’ün stETH likidite havuzunda büyük bir dengesizliğe katkıda bulundu. Havuzun yaklaşık %80’i artık token’dan oluşuyor. Bu da fiyatlar için daha fazla olumsuzluk demek.

Stake Ethereum piyasaları nasıl etkiliyor?

Tek başına, stETH’nin ETH fiyatı veya altcoin piyasası üzerinde çok az etkisi vardır. STETH’nin fiyatı düşse bile, birleştirme (merge) başladığında token hala bir ETH için kullanılabilir. Ancak token üzerindeki belirsizlik, ETH ve diğer kriptoların panik satışına neden oluyor. Daha da kötüsü, başta Celsius olmak üzere büyük kripto kredi platformları tarafından teminat olarak kullanılması, milyarlarca pozisyonu tasfiye etmekle tehdit ediyor. Şimdi Celsius, stETH fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kaldıraçlı pozisyonunu etkileyen bir likidite sıkışıklığıyla karşı karşıya. Coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları bu makalede ele aldık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir