Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.310
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.310
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dev Bitcoin Balinası: Mantığım Bu Meme Coin’i Al Diyor!

Digital Currency Group CEO’su ve devasa Bitcoin balinası Barry Silbert, kısa süre önce, meme coin projesi olan Dogecoin’i (DOGE) satın almamanın aklından geçtiğini tweetledi.

Dogecoin’e çelme takan Bitcoin balinası

Bazı Bitcoin maksimalistleri, kripto para birimi endüstrisindeki en etkili insanlardan biri olan Barry Silbert’e meme coin projelerinden uzak durmasını istedi. Coinmuhendisi.com tarafından bildirildiği üzere Barry Silbert, Elon Musk’ın 9 Mayıs’ta gerçekleşen “Saturday Night Live” açılış programının zirvesinde Dogecoin’i short’ladığını tweetledi. FTX borsasında açıklanmayan sayıda 3x kaldıraçlı short token satın aldı ve tüm kârı “finansal eğitim ve Bitcoin ile ilgili nedenlere” bağışlayacağına söz verdi.

Barry Silbert’in tweet’i, 2021’de birçok kişinin başını döndüren köpek temalı meme coin’i Dogecoin’in (DOGE) devasa rallisinin zirvesini işaret etti ve 0,74 dolar seviyelerinden Dogecoin’i short’layan Silbert, oluşturduğu korku atmosferiyle DOGE’nin 1 dolara ulaşmasını engelledi. 90 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştıktan kısa bir süre sonra, Bitcoin parodisi yere çakıldı. Topluluğun bazı üyeleri, balonu patlattığı için kripto milyarderini suçlamaya bile başladı. DCG patronu, Dogecoin’in herhangi bir faydası olmadığını iddia ederek Dogecoin’in aşırı değerli olduğunu iddia etti.

Anti meme coin, Dogecoin almayı aklından geçirdi

Bugün erken saatlerde Dogecoin’in (DOGE) fiyatı, Elon Musk’ın Twitter’ı almaya yaklaştığına dair haberler üzerine %15’ten fazla yükseldi. Yazının yazıldığı sıralarda ise Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Twitter’in satın almayı resmen onaylamasıyla meme coin’i pompalayarak %23’ün üzerinde artış kaydetti. Bu gelişmenin üzerine Baryy Silbert Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Bugün Dogecoin satın almanın aklımdan geçtiğine inanamıyorum.

Dogecoin’e çelme takan Bitcoin balinası Barry Silbert bundan sonra meme coin projesinden alır mı bilinmez, ancak DOGE, şimdilik rallisine devam ediyor. Sosyal medya devinin rekor kıran anlaşmasını bugün içinde açıklaması bekleniyor. Bundan önce Elon Musk, sosyal medya platformunda %9 hisse satın almıştı.

Hatırlanacağı üzere Tesla CEO’su kısa süre önce Dogecoin’in Twitter Blue premium abonelikleri için kabul edileceğini belirtti. Pazar günü Elon Musk, yaratıcılara bahşiş vermek için meme kripto para birimini kullanmanın faydasını artırmanın “güzel” bir yolu olacağını da önerdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir