Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.238
% 4.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.238
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Degen Chain Network Kesintisi: İki Günlük Duruş

degen

Ethereum katman 3 blokchaini olan Degen Chain iki günden fazla bir süredir çalışmıyor; dolayısıyla ağı ve uygulamaları artık kullanılamaz durumda. Bu blokchain 53 saatten fazla bir süre boyunca bir işlemi doğrulayamadı veya yeni bir blok üretemedi; durum kullanıcıları ve paydaşları için endişe vericiydi.

Ağ Dondurma Detayları

Degen Chain blok gezginine göre son blok 12 Mayıs günü UTC saatiyle 20:15’te üretildi. Ağın kesinti süresi, Degen Chain tarafından 14 Mayıs’ta X’te (eski adıyla Twitter) sorunu çözmek için geliştirme ortağı Conduit ile yapılan çabalar hakkında bir gönderi aracılığıyla doğrulandı.

Conduit sorunu analiz etti ve hem Degen Chain’i hem de oyun ağı Apex’i etkileyen “özel bir yapılandırma değişikliğinden” kaynaklandığını ortaya çıkardı. Bu dönüşüm blok üretiminin durmasına neden oldu ve bu nedenle düğümler genesis bloğundan yeniden senkronize edilmeye zorlandı.

Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Conservative Conduit, hizmeti kurtarmak için hem Degen Chain hem de Offchain Labs ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Conduit, X’te “Hizmeti geri yüklemek ve kullanıcılar üzerindeki etkiyi en aza indirmek için her iki ekip ve Offchain Labs ile birlikte çalışıyoruz” dedi. 15 Mayıs günü UTC saatiyle 13:00’e (15 Mayıs günü PST saatiyle 06:00) kadar tamamlanması öngörülen yeniden senkronizasyonun ardından ağın işlevselliğini sürdürmesi bekleniyor. Bu, modern küreselleşmenin gerçekleşme zamanıdır.

Uygulamalar ve Token Değeri Üzerindeki Etkisi

Kendi yerel memecoin’i DEGEN için oluşturulan DEGEN Chain, aralarında DegenSwap, Mint Club ve Relay Bridge’in de bulunduğu çok çeşitli merkezi olmayan uygulamalara sahip. Şu anda, bu uygulamalar blokchainin kesintiye uğraması nedeniyle işlevsel değil. Kesinti, yedi günün en yüksek seviyesi olan 0,2 dolardan %24’e düşen DEGEN tokeninin değerini de etkiledi.

Endüstri Tepkileri

Bu konu, katman 3 blokchainlerin gerçekliği hakkında tartışmalara yol açtı. Poly Top CEO’su Marc Boiron kısa bir süre önce katman 3’lerin “başka bir köpekbalığının yiyeceğini, Ethereum’u ve katman 3’lerin üzerine inşa edildiği diğer katman 2’leri yiyen bir köpekbalığı gibi olduğunu” söyledi. Öte yandan, Arbitrum Vakfı araştırmacısı Patrick McCorry gibi kişiler, katman 3 ağlarının katman 2 ağlarında işlemleri daha ucuz hale getirdiğini düşünüyor.

Kripto topluluğu hala bu sorunun çözümünü bekliyor ve bu olay, gelişmiş blokchain teknolojilerinin geliştirilmesi ve sürdürülmesindeki zorlukları ve karmaşıklıkları kanıtlıyor.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Degen Chain Network Kesintisi: İki Günlük Duruş” te bir düşünce

  1. Pingback: Farcaster, Seri A Fonlama Turunda 150 Milyon Dolar Topladı, Degen Token Yükseldi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir