Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.151
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.151
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

DeFi ‘de TVL 100 Milyar Doları Aşıyor: Bitcoin ETF’lerinin Etkisi

Tüm dünyadaki DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), 9 Mart’ta 100.1 milyar dolara ulaştı. Ancak, bu büyük yükselişe rağmen, bu rakamlar hala Kasım 2021’de belirlenen 189 milyar dolarlık rekorun altında kalmaktadır.

Bitcoin’e olan talep, kripto endüstrisi etrafındaki gelişmeleri arttırarak, yazının kaleme alındığı 10 Mart tarihinde on-chain kilitli sermayeyi 100 milyar doların üzerine çıkarıyor.

DeFiLlama verilerine göre, merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinde küresel toplam değer kilitli (TVL) 100.1 milyar dolara ulaştı ve yazının kaleme alındığı sırada son 24 saatte 10 milyar dolardan fazla işlem hacmi gerçekleşti. Ancak, bu rakamlar hala Kasım 2021’de belirlenen 189 milyar dolarlık rekorun gerisinde kalıyor.

Likidite stake etme protokolü Lido, 38.7 milyar dolarlık onchain kilitlenmiş sermaye ile sıralamada lider konumda bulunuyor. Bunun ardından, sırasıyla EigenLayer stakeleme ekosistemi ve Aave protokolü gelmektedir, her ikisi de sırasıyla 11 milyar doların üzerinde kilitlenmiş durumdadır.

DeFi 'de TVL 100 Milyar Doları Aşıyor: Bitcoin ETF'lerinin Etkisi

DeFi alanında son zamanlarda yaşanan gelişmeler oldukça heyecan verici. Neredeyse iki yılın ardından kilitli toplam değer, 100 milyar dolar barajını aşarak yeni bir rekora imza atıyor. Bu başarıda, Ocak ayında piyasaya sürülen spot Bitcoin (BTC) borsa işlem fonlarının (ETF’lerin) etkisi oldukça belirleyici oldu.

Özellikle kurumsal talep, spot Bitcoin ETF’lerine olan ilginin artmasıyla birlikte kripto piyasalarında olumlu bir ivme kazandırdı. Sonuç olarak, Bitcoin fiyatı bu hafta 70.000 doları aşarak yeni bir rekor kırdı. BitMEX Araştırma verilerine göre, 8 Mart’ta Bitcoin ETF’lerindeki varlıklar 28 milyar doları geçti. Bu değerlendirme, Grayscale’in Bitcoin Trust’ını dışarıda bırakırken, Grayscale’in Ocak ayında OTC bir üründen bir ETF’ye dönüştüğünü unutmamak önemli.

Sosyal medyada, OTC ticaret platformlarının Bitcoin sıkıntısı yaşadığı ve müşteri siparişlerini yerine getirmek için genellikle halka açık borsalara yöneldiği dedikoduları dolaşıyor. OTC masaları genellikle kurumsal yatırımcılara hizmet verir ve bu tip bir hareket, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarındaki artan etkisini gösteriyor olabilir.

Bitcoin’in 60.000 dolar seviyesini geçmesinin ardından, Binance, Coinbase, Kraken ve Bybit gibi popüler merkezi kripto borsaları, artan işlem hacmi nedeniyle bazı hizmet aksaklıkları yaşadı. Kris Marszalek, Crypto.com CEO’su, talep artışını yönetmek için 480 daha fazla müşteri temsilcisi işe almak zorunda kaldıklarını açıkladı.

dYdX borsasının ticarette Baş Strateji Sorumlusu ve Teknik Lideri olan Ivo CrnkovicRubsamen, yaptığı açıklamada, “Çok fazla perakende ilgisi ve hızlı fiyat hareketleri nedeniyle, algoritmik ticaret firmaları, pozisyonlarını korumak için siparişlerini hızlı bir şekilde yerleştirmek ve iptal etmek konusunda büyük bir çaba harcıyorlar,” dedi.

Tüm bu gelişmeler, kripto para piyasalarında bir hareketlilik ve heyecan dalgası yaratıyor gibi görünüyor. Kurumsal talep ve DeFi alanındaki büyüme, kripto para birimlerinin daha geniş bir kabul görmesi için önemli bir adım olarak nitelendirilebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version