Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.380
% 4.28
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.380
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Dar gelirliye sağlanan aile destek programının kapsamı genişletiliyor

Aile destek programının içeriği genişletiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün paket içeriğini genişletmek için bir araya geldi. Kışa girilmesiyle beraber dar gelirlinin ısınma başta olmak üzere temel ihtiyaçlarına destek sağlanması planlanıyor.

Detayların ilerleyen günlerde belirlenmesi ve en geç Ekim ayı kabine toplantısında açıklanması bekleniyor.

Aile destek programı nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında yaptığı konuşmasında Haziran itibarıyla aile destek programı uygulamasına başlanacağını duyurmuştu. Duyurunun ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, programın içeriğini açıkladı.

Hazırlanan paket ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmelerini sağlıyor.

3294 sayılı Kanun kapsamında olan, yani sosyal yardıma ihtiyacı olduğu ilgili evraklarla onaylanmış kişiler bu paketten faydalanabiliyor.

Hak sahibi hanelere sağlanacak maddi destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlenerek hesaplanıyor.

Kim, ne kadar destek alabiliyor?

  1. Yarım paketinde an z 450 TL en fazla 600 TL maddi destek sağlanıyor.
  2. Kişi başı aylık geliri 450 TL ve altında olanlara 600 TL,
  3. Kişi başı aylık geliri 450 TL üzerinde ancak 911,15 TL ve altında olanlara 550 TL,
  4. Kişi başı aylık geliri 911,15 TL’nin üzerinde ancak 1372,30 TL ve altında olanlara 500 TL,
  5. Kişi başı aylık geliri 1372,30 TL üzerinde ancak 1833,45 TL’den az olanlara aylık 450 TL maddi yardım yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4 Eylül’de destek ödemeleri hakkında açıklama yaptı ve hak sahiplerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın değerlendirmesiyle belirlendiğini belirtti. Vakıftan gelecek değerlendirme raporuyla Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden ödemeler hesaplanıyor.

Bakanlık, Ağustos ayı hak sahiplerini belirlemek için ödeme listesi oluşturma işlemlerine başlanmış olduğunu ve Eylül ayının ilk haftası içinde ödemelerin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: “Temmuz’da 427 milyon TL destek sağlandı”

Son kabine toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut ve yeni hak sahibi 1,6 milyon kişinin 1 milyar TL’yi bulan Ağustos ayı ödemelerinin 7 Eylül’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir