Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Mir Ödeme Sistemiyle İlgili Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Mir ödeme sistemi sebebiyle Türkiye’ye yönelik yaptırım tehditlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Mir Kart ile ilgili atılacak adımları değerlendirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mir Kart ile İlgili Konuştu

ABD’nin Rusya’nın Mir adlı ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarını hedef almasının ardından İş Bankası ve DenizBank, Mir uygulamasını askıya aldığını açıkladı.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu, Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre bu adımlarımızı inşallah yine atacağız. Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama büyün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar tabii gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor.

Biz şimdi ister istemez ne yapacağız? Alternatifleri ne olabilir, bu alternatifler üzerinde ilgili bakan arkadaşların görüşmelerini yapıyorlar. Bu görüşmelerden sonra da İstanbul’da cuma günü inşallah bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Onlarla bir toplantı yapıp, burada da nihai kararımızı vereceğiz”

Rus kuvvetlerinin Şubat ayında Ukrayna’yı işgal ettikten sonra, batılı ülkelerin yaptırımlarından etkilenmiş ve küresel ödeme sisteminden dışlanmıştı.

Mir sistemi, Visa ve Mastercard’ın Rusya’daki karşılığı olarak görülebilir. Sistem, Kuzey Kore, Küba ve bazı eski Sovyet ülkelerinde kabul edilmektedir. Sistemin yakında İran’da yer alacağı da tahmin ediliyor.

Rusya’nın Mir ödeme sisteminin başkanı, Mir banka kartlarının iki banka tarafından askıya alınmasına karşın, Türkiye’de çalışmaya devam etiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir