Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.096
% 1.86
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.096
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Orta ve Doğu Avrupa’da en fazla uluslararası doğrudan yatırım alan 2. ülkeyiz”

Investing.com – Dün Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün BAE’li iş insanları ve yatırımcılarla gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulundu. BAE ile yeni bir Kasım’daki görüşmede yeni bir dönemin başladığını belirten Erdoğan, yatırımların güçlendirilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

  • Ortak hedefimiz, ikili ilişkilerimizi her alanda en üst seviyeye taşımaktır. Dün sanayi ve ileri teknolojiden taşımacılığa, sağlıktan tarıma kadar çok geniş yelpazede imzalanan belgeler bunun açık kanıtıdır.
  • BAE, ileri teknoloji şirketlerine finansman desteği ve uygun yatırım fırsatları sunuyor. Türkiye ise dinamik ve genç nüfusu ile ileri teknoloji geliştiren, küresel ölçekte isim sahibi yeni girişimlere öncülük ediyor. Ekonomik açıdan birbirini tamamlayan ülkeler olarak kısa sürede önemli mesafe alacağımıza inanıyorum.
  • Karayolu, havayolu bankacılık ve finansman başta olmak üzere her alandaki ekonomik bağlantılarımızın güçlendirilmesi için biz de gereken adımları atıyoruz.
  • Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar Türk ekonomisin gücünü, dayanıklılığını ve son 20 yılda kat ettiği mesafeyi açıkça göstermiştir.
  • Siyasi istikrarımız, hızlı karar alma mekanizmalarımız ile üretimi, istihdamı ve yatırımı teşvik eden yönetim anlayışımızla salgın sürecini suhuletle yönettik.
  • Küresel ekonominin %3.4 küçüldüğü 2020’de biz %1.8 büyüme oranı yakaladık. Aynı dönemde G20’de sanayi üretimi en çok artan ülkelerden olduk. Geçen seneyi %33’lük artışla 225 milyar doları geçen rekor ihracat, ve 500 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmiyle tamamladık. Çift haneli oranları bulacağına inandığımız 2021 yılı büyüme rakamlarıyla inşallah bu başarılarımızı taçlandırmış olacağız.
  • Türkiye özellikle Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışında olan yatırımcılar için çok önemli avantalar sunuyor. Nitekim, uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi giderek artıyor.
  • Biz, 2003 yılından bu yana 239 milyar dolardan fazla doğrudan uluslar arası yatırım çekmeyi başarmış bir ülkeyiz. Son 16 yılda Orta ve Doğu Avrupa’da en fazla uluslararası doğrudan yatırım alan 2. ülke olmamız Türkiye’ye duyulan güvenin en somut işaretidir. Bunun yanında Türkiye iş kurma ve iş yapma fırsatları bakımından son derece cazip bir mevzuata ve uygulamaya sahiptir.
  • Türkiye ile BAE ilişkilerinin hak ettiği seviyeye ulaşmasında devlet adamlarının sergilediği irade çok nemlidir. Her alanda iş birliğinin üzerinde yükseleceği akdi zemini tesis etmektir. İki ülkenin gerçek potansiyelini hayata geçirecek olan iş dünyamızın siz değerli mensuplarıdır. Tüm kurumlarımız yeni yatırım projelerinizde sizlere gereken tüm desteği vermeye hazırdır.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir