Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.006
% 6.74
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.006
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD EXPO Fuarı’nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19. MÜSİAD EXPO etkinliğinde konuşuyor.

Erdoğan, salgınla başlayan ve savaşla artan küresel risklerin en çok fakir ülkeleri zor durumda bıraktığını belirtti. Batı ülkelerin bu vahim tablo karşısındaki kayıtsızlığını utanç verici olarak niteleyen Erdoğan, G20 Zirvesi’nde bu konuda neler yapılacağının konuşulması gerektiğinin altını çizdi.

Kesinlikle az gelişmiş, fakir ülkelere öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Putin ile ücretsiz olarak fakir ülkelere tahıl gönderilmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi ve bu ayın 13-14’ünde Bali’de bu konuları görüşmek üzere bir araya geleceklerini belirtti.

İşte Açıklamanın tamamı;

-Enerji ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmanın üzerine gelişmiş ülkelerde yaşanan resesyonun eklenmesi işimizi zorlaştırıyor. Yeterli enerji kaynaklarına sahip ülkeler avantajlı konuma geçerek süreçten daha az etkileniyorlar.

-Nitekim kimi alanlarda bunun emarelerini görüyoruz, ancak bizim ası maharetimiz kendimize çıkış yolları bulmamız. O halde şikâyet etmeden çözüm yollarına bakacağız. Katma değeri yüksek ürünlerin üretim ve ticaretine ağırlık veriyoruz.

İ-nsanlar temel ürünleri almaktan vazgeçmeyeceklerine göre bizim pazarımız kolay kolay küçülmez, bitmez.

-Enerji konusunda çözüm arayışlarının sürdüğünün altını çizmek istiyorum. Yenilenebilir kaynakların yaygınlaşmasını teşvik ediyoruz.

-Artık Türkiye doğal gazda bir hub olacak. Putin’in açıklamalarını biliyorsunuz. Türkiye’nin enerji merkezi olması için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah Akkuyu Nükleer Santralimiz etap etap devreye girdikçe sorunlarımız azalacak. Ardından Sinop. Enerji Bakanlığı 3. etap için de çalışmalarını sürdürüyor.

-Finansmana erişim meselesinde de iş insanlarımızın yanındayız. Kamu bankalarımızın bu konudaki desteklerini artırması talebinde bulunuyorum. Ekonomilerin dengelerinde savrulmalara yol açmayacak şekilde iş dünyamızın mekanizmalarını artıracak çalışmalarımız devam ediyor. Böylece omuz omuza vererek ülkemiz ekonomisini dünyada hak ettiği seviyeye çıkaracak hedeflere ulaştıracağız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir