Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.795
% 3.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.795
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Credit Suisse hisseleri, JPMorgan güncellemesinin ardından yükseldi

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Perşembe günü JPMorgan analistlerinin bankanın notunu yükseltmesiyle Credit Suisse Group AG (SIX:CSGN) hisseleri değer kazandı.

Analistler; Credit Suisse’nin, ana yatırım bankasını üçe bölüp daha riskli varlıkları barındırmak adına “kötü banka” olarak adlandırılan bir bankayı geri getirerek kendini yeniden yapılandırması planının olumlu etkisine atıfta bulunarak Credit Suisse’nin notunu “ağırlık azalt”tan “nötr”e yükseltti.

Basında çıkan haberlere göre Credit Suisse, yatırımcılardan, daha fazla sermaye talep etmek zorunda kalmadan fon toplamak için kârlı menkul kıymetleştirilmiş ürünler birimi de dahil olmak üzere şirketin önemli bölümlerini satmak için harekete geçebilir.

JPMorgan analistleri, bu revizyonun Credit Suisse’nin sağlığına ilişkin endişeleri gidermeye yardımcı olması gerektiğini söyledi ancak skandallar, kayıplar ve davalarla ilgili detaylı bir dizi haberin grup üzerinde hâlâ kısa vadeli bir etkisi olacağı konusunda uyardı.

Credit Suisse’nin, bilançosunu güçlendirmek için sermaye artırımına gitmek zorunda kalmasının “kesin bir sonuç” olmadığını da ekledi.

Bununla birlikte analistler, banka yönetimini “önemli ölçüde seyreltilmiş bir sermaye artışından kaçınmak için mevcut her seçeneğe bakmaya” çağırdı.

Credit Suisse’nin hisse senedi fiyatı son bir yıllık dönemde %55’ten fazla düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir