Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.238
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.238
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Credit Suisse: Altın İçin Kısa Vadede Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın fiyatları, Ukrayna etrafındaki jeopolitik riskler ve yükselen enflasyona karşı ABD Federal Rezerve’in ‘politika hatası’ yapacağı endişeleriyle yükselmeye devam ediyor. Bununla birlikte, Credit Suisse’deki stratejistlerin görüşüne göre, önemli bir yükselişi işaret etmek için daha yapacak çok işi var. Credit Suisse stratejistlerinin tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Altın fiyatları için önemli teknik seviyeler

Altın fiyatları, Rusya’nın doğu Ukrayna’da havan topu ateşi olduğuna dair bir haberin, yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yöneltmesine neden olan bir haberin etkisiyle Perşembe günü yükseldi. Spot altın fiyatları, yazının yazıldığı sıralarda TradingView verilerine göre günlük bazda %0,91 artışla 1.886 dolardan işlem görüyordu. Değerli metalin bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceğini değerlendiren Credit Suisse stratejistleri, sarı metal için şu rotayı çiziyor:

Altın keskin bir şekilde güçlendi ve kısa, orta ve uzun vadeli ortalamaların üzerine yükseldi. Şu anda spot ışıkları sıkı bir şekilde Kasım ayının en yüksek seviyesi 1.877 dolarda. Ancak burada sadece haftalık bir kapanış, bir sonraki 1.917 dolarlık test için daha sürdürülebilir bir yükseliş olacağını gösteriyor. Ancak bu ikinci seviyenin üzeri, bir ralliye ivme katıyor ve 2.075 dolara geri dönme olasılığını artırıyor.

Bunula birlikte Çarşamba günü açıklanan FOMC tutanakları piyasalar tarafından, önceki şahin beklentilerin aksine güvercin olarak yorumlandı. Bu durum da değerli metalin yelkenlerine destekleyici bir rüzgar oldu. Öte yandan ABD ÜFE verisi beklentilerin üzerinde geldi ve enflasyonun hiç de geçici olmadığına bir işaret oldu. Dolayısıyla Fed üzerinde, faiz artırım baskısı devam ediyor. Faiz artışları, getirisiz külçe üzerinde terse etki yaratacağından piyasalar Fed’den bu yönde ipuçları arıyor. Credit Suisse, teknik bir bakış açısıyla yükseliş görünümünün yavaşlaması için şu seviyelere dikkat çekiyor:

Ani boğa eğilimini hafifletmek için 1.821 doların altına ihtiyaç var. Ancak 1.780 doların altına bir hareketle, ana fiyatın yeniden test edilmesi ve aralığın alt ucundan 1.691/76 dolardan geri çekilme desteğinin önünün açılması gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir