Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.781
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.781
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Craig Wright: Satoshi Nakamoto Benim

Avustralyalı bilgisayar mühendisi Craig Wright, Bitcoin’in (BTC) kurucusu Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etti. Hatta bunu doğrulayacak insanların olduğunu söyledi.

Wright’ın Avustralya’da katıldığı bir TV programında, onun Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto mahlaslı kişi olup olmadığı soruldu. Wright bunun doğru olduğunu ve çevresinde doğruluğunu kanıtlayacak kişiler olduğunu söyledi.

Wright şöyle dedi:

Kanıt her zaman insandır. Yani ailem var, arkadaşlarım var ve bu sektörde üst mertebede tanıdıklarım var.

Wright, onun bu iddiasını kanıtlayabilecek insanların kim veya nerede olduğunu söylemedi. Buna karşın Bitcoin’in kurucusu olmasının hayatını zorlaştırdığını söyledi. Ayrıca para ya da şöhretin onu motive etmediğini de ekledi.

İspatlama Sorumluluğu

Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia eden Craig Wright, Bitcoin’in sıfırıncı yani ilk mine edilen ve Genesis olarak adlandırılan bloğundan bir mesaj gönderemese de bunu bir araba anahtarı örneğiyle açıklamayı tercih etti:

Tekradan söylüyorum, anahtarla bir şeyin sahibi olduğunuzu kanıtlayamazsınız. Bir arabanın anahtarına sahipseniz arabaya sahip olduğunuz anlamına gelmez. Açıkçası bu duyduğum en saçma şey.

Göründüğü üzere röportajı gerçekleştiren Hamish Macdonald’ın Wright’a gerçek bir kanıt sunmasını istemesi Wright’ın hiç de hoşuna gitmedi. Bu röportaj gittikçe kısır döngüye girdi ve Wright’ın sinirlenip hakaret etmesi ve Macdonald’a bir hukuk kitabı almasını ve kanıtın ne olduğunu okumasını önermesiyle sona erdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir