Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.903
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.903
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Core Scientific, Yapay Zeka Ortaklığıyla 3.5 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

Core Scientific, Celsius'un Talebini Geri Çevirdi!

ABD’nin en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific, yapay zeka (AI) alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Şirket, en son Bitcoin yarılanmasının getirdiği zorluklarla başa çıkmak için yapay zeka çözümlerine yöneliyor.

Core Scientific, 3 Haziran’da X platformu üzerinden yaptığı duyuruda, AI bulut sağlayıcısı CoreWeave ile 3.5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Anlaşma kapsamında Core Scientific, CoreWeave’in yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) operasyonlarını barındırmak için ek 200 megavat (MW) altyapı sağlayacak.

Açıklamaya göre, bu anlaşmanın Core Scientific için 12 yıllık bir süre zarfında toplamda 3.5 milyar doların üzerinde gelir getirmesi bekleniyor. Anlaşmalardan yıllık ortalama gelirin yaklaşık 290 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Core Scientific, Altyapısının %18’ini Kiralayacak

Core Scientific’in CoreWeave’e sağlayacağı altyapı, şirketin toplam kaynaklarının yaklaşık %18’ini oluşturuyor. Şirketin mevcutta 745 MW’lık operasyonel altyapısına ek olarak, Nisan 2024 itibarıyla Teksas’taki iki veri merkezinde 372 MW’lık kısmen inşa edilmiş altyapıya sahip.

 

Bu son anlaşma, Core Scientific ve CoreWeave arasındaki ilk işbirliği değil. Mart 2024’te Core Scientific, başka bir çok yıllık anlaşma kapsamında AI ve HPC operasyonlarını desteklemek için 16 MW’a kadar veri merkezi altyapısı sağlamayı kabul etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Core Scientific, Yapay Zeka Ortaklığıyla 3.5 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı” te bir düşünce

  1. Pingback: XAI ve TNSR Coin Fiyat Analizi: 5 Haziran 2024 - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir