Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.824
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.824
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Copy Trade Nedir ve Nasıl Yapılır?

copy trade

Copy trade Nedir? Copy trade normal yatırımcıların, diğer kullanıcıların işlemlerini kopyalamasına deniyor. Bu sayede yatırımcılar, otomatik olarak gelir sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra copy trader olmak, kullanıcılara vakit de kazandırıyor. Peki copy trader nedir? Kısaca Copy trader, başka kullanıcıların işlemlerini kopyalayan yatırımcılara deniyor. Bu yazımızda copy trading nedir ve copy trade nasıl yapılır gibi sorularınıza cevap bulacaksınız!

Copy Trade Ne Demek?

Bu sistem başka bir yatırımcının açtığı pozisyonu direkt olarak kopyalamanıza olanak tanıyor. Sadece yatırım yapacağınız miktarı seçmeniz gereken bu sistemde, her şey otomatik ilerliyor. Seçtiğiniz yatırımcının yaptığı her işlem otomatik olarak kopyalanıyor. Bu sayede vakit kaybınız olmuyor. Ayrıca yatırımcının işlemleriyle kâr oranınız da aynı oluyor. Ek olarak, bu sistemi kullanmak için yapmanız gereken en önemli şey yatırımcıya karar vermek.

Copy Trade’in Avantajları Nedir?

İşlem açanlar için: İşlem kopyalatmak, yatırımcıların bilinirliğini arttırıyor. Bunun yanı sıra işleminin kopyalanmasına izin veren yatırımcılar, platformlardan bir miktar komisyon da alıyor. Ek olarak, yatırımcılar bu sayede kendi topluluklarını da oluşturabiliyor.

İşlem kopyalayanlar için: Yatırımcılar işlem kopyaladığında büyük bir vakit kazanıyor. Otomatik olarak yapılan kopyalama işlemi vakti nakite çeviriyor. Ayrıca aynı anda birden fazla yatırımcının işlemlerini kopyalayabilen kullanıcılar, zarar oranını en aza indirebiliyor.

Copy Trade Nasıl Yapılır?

İşlem kopyalamak için yapmanız gerekenler oldukça basit oluyor. Bunun için herhangi bir sosyal trading platformuna üye olabilirsiniz. Bundan sonra işlem yapacağınız yatırımcıyı seçebilirsiniz. Başlıca sosyal trading platformlarını şöyle sayabiliriz: Binance copy trade, OKX copy trade, Bybit copy trade, Bitget copy trade ve MEXC copy trade.

Peki ya, Binance copy trade nasıl yapılır? Maalesef Binance içinde işlem kopyalama yapamıyorsunuz. Ancak sosyal trade platformlarından biri olan TraderWagon’a Binance hesabınızı bağlayıp işlem kopyalama yapabilirsiniz.

Aşağıda verdiğimiz ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere, sosyal trade platformlarında kullanıcıların kâr ve zarar oranları belirtiliyor. 30 günlük olarak verilen bu oranlara bakarak yatırım yapacağınız kullanıcı portföyüne karar verebilirsiniz. Bunun yanı sıra, TraderWagon bu verileri Binance üzerinden alıyor.

Copy Trade

Sosyal trade platformlarında 2 tür kullanıcı tipi bulunuyor. Birisi yatırımlarının kopyalanmasına izin veren kullanıcı, diğeri ise yatırımları kopyalan kullanıcı oluyor. Bu platformlarda, başarılı trader’ları bularak yüksek kazançlar elde etmeniz mümkün oluyor.

Sonuç olarak: Kendi riskinizi alarak bilgili yatırımcıların portföylerini kopyalayabilirsiniz. Bu sayede hem vakit kazancı hem de nakit kazancı elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, çeşitli platformlardan en kârlı olduğunu düşündüğünüz platformu da tercih edebilirsiniz.

Ek olarak bu yazımızdan TraderWagon’da kopyalama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenebilir, detaylı bilgi için de videomuzu izleyebilirsiniz:

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir