Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.161
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.161
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Compound Nedir? COMP Coin

Compound, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş, DeFi odaklı bir blockchain projesi olarak tanımlanmaktadır.

Compound Nedir, Nasıl Çalışır?

DeFi odaklı bir blockchain projesi olan Compound, Ethereum üzerine inşa edilmiştir. Bir borç verme protokolü olarak çalışan Compound, 2017 yılında Robert Leshner ve Geoffrey Hayes taraından kurulmuştur. Compound, kripto para kredi alma işlemleri için kolaylık sağlamaktadır.

DeFi alanında kripto para ile borç veren ve alan kişileri tek bir çatı altında toplamayı amaçlamaktadır. Compound kullanıcıları, protokol aracılığıyla borç alıp verebilmektedir. Kullanıcılar, ağ içerisinde birçok kripto para birimini destekleyen, kredi için oluşturulmuş likidite havuzlarına erişebilmektedir. Likidite havuzları ile borç veren kullanıcılar, faiz kazancı elde edebilmektedir.

Platform içerisinde kredi alanların ödeyeceği ve kredi verenlerin alacağı faiz oranı, bazı kriterlere göre belirlenmektedir. Bu kriterlerden biri de borç alınan varlığın arz-talep dengesidir. Compound protokolünde, her yeni oluşan blok için faiz oranları güncellenmektedir. Borç verme sistemi olan Compound, diğer borç verme ve alma protokollerine benzer çalışmaktadır. Ancak, sistemde blokeli tutulan varlıkların CTokenlara dönüştürülmesi yönünden diğerlerinden ayrılmaktadır.

COMP coin nedir?

Compound ağının yerel kripto para birimi COMP coin’dir. COMP coin, protokolün yönetişim token’ı olarak da kullanılmaktadır. COMP Coin sahipleri, Compound platformundaki değişikliklerin karar sürecinde söz sahibi olabilmektedir. Alınan kararlarda oy verme, topluluğa teklif sunma ve teklifleri tartışma gibi özelliklere sahiptir. Compound ağının yerel tokenı COMP Coin, Ethereum blockchain üzerinde ERC-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur. Madenciliği yapılamamaktadır.

Kullanıcılar, platformun desteklediği havuzlara kripto para yatırdıklarında, yatırılan miktar kadar COMP Coin sahibi olmaktadır. COMP Coinler, her kullanıcının havuzdaki payını temsil etmektedir. Ayrıca, COMP Coin’lerin, asıl varlığa takas oranı zamanla artmaktadır. Bu sayede kullanıcılar faiz geliri elde etmiş olur. Kullanıcılar, Compound ile blokzincir teknolojisi üzerinden merkeziyetsiz bir yapıda kredi alıp verebilmektedir.

COMP Coin Nasıl Ve Nereden Alınır?

Compound, kullanıcıların kripto paralar üzerinden faiz kazanmasına ve kredi almasına olanak sağlayan merkeziyetsiz finans protokolüdür. Protokolün yerel kripto para birimi olan COMP Coin, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, Coinbase Exchange, Bithumb, KuCoin, Kraken, Uniswap (V2), Bitfinex, SushiSwap, PancakeSwap (V2), Bittrex gibi platformlar verilebilir.

COMP Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu paltformlardan tercih ettikleri birine üye olmalıdır. Üyelik ve hesap oluşturma işlemlerinin ardından kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilmelidir. Alım satım sayfası üzerinden, tercih edilen emir ile COMP Coin satın alınabilir. Satın alınan COMP coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere, güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

COMP Coin Fiyatı

Şu anda 1 Compound 699.85 TL TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 Compound 37.56 $ dolardır.

Compound fiyatı son 24 saatte -0.40% değişim ile şu anda 699.85 TL TL‘den işlem görmektedir.

Son 24 saatteki Compound hacmi 14,714,878 $ dolar ve kripto para biriminin piyasa değeri ise 257,499,296 $ dolardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir