Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.645
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.645
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Compass Mining Hakkında Dava Açıldı

Compass Mining

Compass Mining adlı kripto madencilik firmasına müşterilerin Bitcoin madencilik ekipmanlarını iade etmemesi üzerine dava açılıyor.

Bitcoin madencilik firması Compass Mining, Rusya’ya yapılan yaptırımlar kapsamında Bit River ile bağlarını koparmıştı. Şirketin bu kararının arkasından müşteriler, firmanın müşterilerin madencilik ekipmanlarını iade etmemesi üzerine ayağa kalktı.

Müşteriler, firmanın ABD yaptırımlarına uymamasını gerekçe göstererek firmaya 2 milyon doların üzerinde dava açtı.

Müşterilerden Compass Mining ‘e Dava

Compass, 17 Ocak tarihinde ortaya çıkan bir mahkeme belgesine göre, Nisan 2022 tarihli bir yaptırım sonucu harekete geçti. Ardından firma, yaptırım kapsamında Bit River ile olan anlaşmalarını sonlandırdığına dair bir bildirim yayınladı.

Yaşanan bu olaydan sonra müşteriler firmanın, Bit River’in Rusya’daki tesislerinde olan varlıkların iadesini teklif etmediğini iddia ediyor. Müşteriler her ne kadar iki firmaya da ulaşmaya çalışsa da, firmalardan çözüm için hiçbir yanıt gelmiyor.

Mahkeme belgesinde, Compass’ın müşterilerinin madencilerinin iadesini gerçekleştirme hakkı olduğuna değiniliyor. Ayrıca belgede Compass’ın makinelerinin %95 çalışma süresi vaadinin yanlış olduğu, aslında %50-60’a yakın olduğu belirtilmiştir.

Firmanın Bit River ile ortaklığı ilk başta, müşterilerin makinelerini Rusya’da barındırarak düşük maliyet ücretlerinden yararlanmaktı.

Temmuz 2022’de Compass, devam eden kripto kışının ortasında işten çıkarmaları duyuran ilk madencilik firması oldu. Firma, çalışanlarının %15’ini işten çıkarırken, üst düzey yöneticiler ve personel büyük maaş kesintileri yaptı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir