Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.120
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.120
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Commerzbank: Altın Aralık’ta ve 2022’de Bu Seviyelerde!

Altın fiyatı yılın başından bu yana önemli ölçüde değer kazandı. Commerzbank analistleri, bu yılın sonuna kadar ons başına 1.900 dolara işaret ederek altın fiyat tahminlerini yükseltiyor.

Önümüzdeki yıl altın fiyatının 2000 doların üzerine çıkması bekleniyor

Altın fiyatı Cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankasının bu yıl para politikasını daha agresif bir şekilde sıkılaştıracağını açıklamasının ardından yüzde 2’den fazla düştü ve haftayı yüzde 2’ye yakın düşüşle kapattı. Commerzbank analistleri, uzun vadede enflasyonun daha yüksek bir seviyede kalmasını bekledikleri için fiyat tahminlerini yükseltiyor:

Yıl sonunda 1.900 dolarlık bir fiyat seviyesi bekliyoruz (önceki tahmin 1.800 dolar). Bu, belirgin faiz artırımı beklentilerine rağmen daha güçlü bir fiyat düşüşü beklemediğimiz anlamına geliyor. Uzun vadede enflasyonun daha yüksek bir seviyede kalması muhtemel, bu da reel faiz oranlarını azaltıcı bir etki yapacak. Merkez bankalarının kilit faiz oranlarını enflasyon oranlarının çok üzerine çıkarmaya hazır olup olmadıklarını göreceğiz.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Federal Rezerv’in son kırılma yılındaki en yüksek enflasyonla mücadele etmek için daha agresif beklentileri, ABD’de faiz oranlarını yeni zirvelere taşırken, ABD doları geçtiğimiz yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar bazında emtia fiyatlarının düşmesine katkıda bulunan bir diğer faktör de arzdaki artış oldu. Commerzbank analistleri, mevcut makro ekonomik ortam faiz oranlarını baskılayacağı için daha önce 1.800 dolar olan fiyat tahminlerini güncelliyor:

Daha zayıf ekonomik veriler, faiz oranlarının vadeli işlem piyasalarında beklendiği kadar artırılıp artırılmayacağı konusunda şüpheler uyandırabilir. Gelecek yıl için fiyatın ons başına 2.000 dolara (daha önce 1.900 dolar) yükselmesini bekliyoruz.

Fiyat analizi

2.000 dolarlık eşiği yeniden kazanma girişiminin ardından altın geri adım atıyor. Günlük grafik, değerli metalin hafif düşüş eğilimi gösteren 20 SMA’nın altında düşüşünü hızlandırdığını ve hızla hafif yükseliş eğilimi gösteren 100 SMA’ya yaklaştığını gösteriyor. Bu arada teknik indikatörler, güçlü satış ilgisini yansıtarak, negatif seviyelerde sabit bir şekilde düşüş gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir