Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.409
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.409
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Çöküşten Önce LUNA’larını Satan Şirket Konuştu: Dev Kâr!

Pantera Capital, Terra (LUNA)’nın geçen haftaki çöküşü nedeniyle önemli bir kayıp yaşamadı. Kripto risk sermayesi firması, çöküşten çok önce, LUNA ekosistemindeki stablecoin UST’ye yönelik yatırımının yaklaşık yüzde 80’ini nakde çevirdiğini ve aslında çöküş boyunca büyük bir kar elde ettiğini söylüyor. İşte detaylar…

Pantera Capital, UST’leri önceden sattı

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terraform Labs’ın yüksek profilli destekçilerinden biri olan Pantera Capital, Terra (LUNA) yatırımının yaklaşık yüzde 80’ini TerraUSD (UST) geçen hafta çöküşten çok önce nakde çevirdi. Pantera Capital’in ortak yatırım sorumlusu Joey Krug, “Geçen yıl boyunca piyasada çoğunlukla balon vardı ve bu nedenle pozisyonumuzun çoğundan daha çöküşler olmadan çıkmıştık. Geçen yıl boyunca yaklaşık yüzde 80, zaman içinde oldukça yavaş yavaş satış gerçekleştirdik,” dedi.

Pantera Capital, Terraform Labs’a en az iki kez yatırım yaptı. Bir kez Ocak 2021’de 25 milyon dolarlık turunu destekledi ve ardından Temmuz 2021’de 150 milyon dolarlık ekosistem fonu turuna katıldı. Krug, Pantera’nın LUNA yatırımlarının Terraform Labs yatırımlarından ayrı olduğunu açıkladı. Krug, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Çeşitlendirilmiş bir portföyü sürdürmek için giderek daha karlı/büyük hale geldikçe bu pozisyonu zaman içinde aşağı çektik. Geliştiricinin benimsenmesinde, ödemelerin kullanımında ve Terra üzerine inşa edilen daha geniş ekosistemde gördüğümüz ilerleme nedeniyle başlangıçta LUNA’ya yatırım yaptık.

LUNA satışı ile önemli kâr elde edildi

Pantera, yatırımının çoğundan erken çıktığı için önemli bir kâr elde ettiklerini söyledi. Pantera Capital’in ortağı Paul Veradittakit, şirketin 1.7 milyon doları yaklaşık 170 milyon dolara çevirdiğini söyledi. Bu arada, Terraform’u destekleyen diğer risk sermayesi şirketleri ve Terra’nın yerel LUNA tokenı, UST çöküşü nedeniyle neredeyse tüm değerini kaybettiğinden dolayı kayıplar yaşıyor.

UST algoritmik stablecoin’i, geçen hafta 1 dolarlık hedef fiyatından çok uzakta, 10 sentin altındaki seviyelere keskin bir şekilde düştü. Hala o seviyede işlem görüyor. Bu arada, LUNA, yüzde 100’ün üzerinde bir kayıp ile karşı karşıya kaldı.  Pantera, geçen hafta UST’nin ABD doları sabitinden ayrıldığını fark ettiğinde, kalan yüzde 20’lik yatırımdan LUNA hisselerinin çoğunu sattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir