Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.435
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.435
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Coinbase Resmi Olarak, SEC Kararına İtiraz Etdi!

San Francisco merkezli kripto borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto düzenlemelerine ilişkin başvurusunu reddetmesinin ardından resmi bir itirazda bulundu. Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, bu adımı hemen atacaklarını belirterek, ABD Üçüncü Bölge Temyiz Mahkemesi’ne kararın kaydını 24 Ocak 2024’e kadar sunma emri geldiğini açıkladı.

Dikkatinizi Çekebilir: Yargıç, Binance İle CFTC Anlaşmasını Onayladı!

Coinbase’in itirazıyla birlikte, SEC’i dilekçesine yanıt vermeye zorlamayı amaçladığı belirtiliyor. Borsa, SEC’in kararını “keyfi, kaprisli, takdir yetkisinin kötü kullanılması” olarak nitelendirerek, düzenleme kampanyasını eleştirdi. Coinbase, dilekçenin reddedilmesini, İdari Usul Kanunu ve temel adalet ilkelerinin hiçe sayılması olarak değerlendirdi.

SEC’in kripto paraları menkul kıymet olarak tanımlaması, kripto topluluğu içinde tartışmalara neden oldu. SEC Başkanı Gary Gensler, menkul kıymet yasalarının kripto paralar için de geçerli olduğunu savunarak bu kararı destekledi.

Coinbase, kripto sektörünü desteklemek amacıyla siyasi bağışlar yaparak ve lobi faaliyetleri yürüterek SEC kararına karşı çıkıyor. Geçtiğimiz haziran ayında SEC, Coinbase’e menkul kıymet ihlalleri gerekçesiyle dava açmıştı. Bu süreçte, Coinbase’in kripto topluluğunu savunma ve düzenleme konularındaki çabaları geniş kapsamlı bir dikkatle izleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version