Kriptolar:
30251
Bitcoin:
$65.850
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.77
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 65.850
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Coinbase, Meta, Ripple ve Diğerleri Teknoloji Dolandırıcılığına Karşı Koalisyon Kuruyor

coinbase core

Coinbase, Meta, Ripple, Kraken, Gemini, Global Anti-Scam Organization (GASO) ve Match Group (Tinder ve Hinge’in ana şirketi) gibi önde gelen teknoloji ve kripto firmalarıyla birlikte ‘Tech Against Scams’ koalisyonunu başlattı.

Bu koalisyonun amacı, farklı endüstrilerden gelen bilgileri ve uzmanlıkları bir araya getirerek çevrimiçi dolandırıcılık ve finansal dolandırıcılıklarla mücadele etmektir. İnisiyatif, sosyal medya, kripto para, finans ve arkadaşlık uygulamaları gibi çeşitli teknoloji sektörlerini kapsayarak, tüm teknoloji platformlarında yaygın olan dolandırıcılık sorununu ele almayı hedeflemektedir.

Coinbase, X platformunda yaptığı açıklamada, “Tech Against Scams koalisyonunu duyurmaktan gurur duyuyoruz. Dolandırıcılık, tüm teknoloji sektörünü ilgilendiren bir sorundur ve endüstri genelinde bir yanıt gerektirir. Sektör liderleriyle birlikte, kullanıcıları korumaya ve eğitmeye kararlıyız,” ifadelerini kullandı.

Kullanıcı Eğitimi ve Dolandırıcılık Önleme

Tech Against Scams koalisyonunun ana odak noktalarından biri, kullanıcıları dolandırıcılık taktikleri ve önleme stratejileri konusunda eğitmektir. Ayrıca, koalisyon, tüketiciyi koruma ve çevrimiçi dolandırıcıların faaliyetlerini bozma amacıyla en iyi uygulamaları ve tehdit istihbaratını paylaşmayı planlamaktadır.

FBI Raporu ve Dolandırıcılık İstatistikleri

FBI’ın 2023 yılı internet suçları raporuna göre, Amerikan halkı yıl boyunca çevrimiçi dolandırıcılık nedeniyle 12.5 milyar doları aşan kayıplar bildirdi. Bu kayıpların 3.94 milyar doları kripto para yatırım dolandırıcılığına bağlıydı.

Bu koalisyon, teknoloji dünyasında artan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı sektörde geniş bir işbirliği ve güçlü bir yanıt geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinbase, Meta, Ripple ve Diğerleri Teknoloji Dolandırıcılığına Karşı Koalisyon Kuruyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Ripple, Crypto Super PAC Fairshake'e 25 Milyon Dolar Daha Bağışladı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir